BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,05
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Jeotermal çalıştayı başlıyor

jeotermal enerji ile ısıtılmasıyla ilçeler bazında Türkiye birinciliğini elinde bulunduran Kütahya’nın termal zengini ilçesi Simav bir ilke daha imza atıyor.

Abone ol

Belediyenin önderliğinde Simav Jeotermal Platformu tarafından düzenlenen “ Kaygımız Büyük. Jeotermaline Sahip Çık ” konulu çalıştay yarın başlıyor.

Onursal Başkanlığını Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın yaptığı Simav Jeotermal Platformu Genel Sekreteri Orhan Nasuhoğlu Simav Teknoloji Fakültesinin Muradınlar kampusundaki Konferans Salonunda yarın saat 10.30 da yapılacak açış konuşmalarıyla başlayacak 2 günlük Çalıştaya Türkiye’de jeotermal alanda faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin katılacağını bildirdi.

Nasuhoğlu, 2 gün sürecek çalıştayda Simav’ın jeotermal kaynaklarının hidrojeolojik ve hidrotermal değerlerinin dünü, bugünü ve yarının ele alınacağını ifade etti. Simav Bölgesel Jeotermal Gelişim Politikası’nın hazırlanmasının hedefleneceği çalıştayda ayrıca kaynakların maksimum yenilenebilirlik ve entegre biçimde kamu yararına kullanılmasının amaçlandığını anlatan Nasuhoğlu, ayrıca geçen aylarda düzenlenen kongrelerdeki bildirilerinde çalıştayda sunulacağını açıkladı.
Nasuhoğlu, 4 Temmuz 2010 Pazar günü saat 15.30 ile 17.30 arasında gerçekleşecek Jeotermal sahaların gezilmesi programıyla sona erecek çalıştay sonrası açıklanacak sonuç bildirgesini kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.