BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.475,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de katlı otopark inşaatı başlıyor

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, kent merkezine yapılacak olan katlı otoparkın yapımına başlanacağını söyledi.

Abone ol

Başkan İsmail Bayram düzenlediği basın toplantısı ile kent merkezine yapılacak olan katlı otopark için bilgiler verdi.

Bayram “Katlı otopark ile ilgili sözleşmelerimizi gerçekleştirdik ve tapu devirlerini yaptık. Proje çalışmamız da uzun zamandan beri devam ediyordu projemiz de bitti onaylandı. Önümüzdeki hafta başında müracaatımızı yapıyoruz. Finansmanıyla ilgili görüşmelerimizi de yapmıştık. Belli bir prosedür sürecinden sonra artık katlı otopark ile ilgili yapıma başlayacağız. Yapım süreci de hızlı devam edecek ve yıllarca katlı otopark bitsin diye beklemeyeceğiz. En kısa sürede projeyi bitireceğiz. Düzce’de şehir içi park probleminin giderilmesi adına güzel bir proje olacak.

Bu katlı otoparkın kullanımını sağlamak adına belli bölgelerde yeni düzenlemeler yapmak istiyoruz ki trafik açısından bir rahatlama sağlansın. Katlı otoparkın tüm şehir içi park sorununu giderir mi bunu göreceğiz. Ancak eski otoparkın oradaki alışveriş merkezinin altında da 2 kat otopark var. O bölgede de otopark ihtiyacı giderilecektir. Bu çalışmaların bitmesinin ardından park sorunu büyük ölçüde son bulacaktır. Eğer bu da çözüm olmazsa yeni uygulamalara gideceğiz”
dedi.

Başkan Bayram katlı otoparkın yapımının ardından park yapılacak ve yapılmayacak yerlerle ilgili çalışma yapacaklarını işaret ederek “Eğer katlı otopark yapıldıktan sonra halen caddelerde park uygulamasına devam edersek boşuna yapmış oluruz. Bunu kimse istemez ve aynı sıkışıklık devam eder. Herkes bu trafik sıkışıklığından dolayı tepkili. Bunu gidermenin yolu da düzenlenmiş park yerlerinin kullanılmasıdır. Bunu sağlamak adına bazı tedbirler almak zorunda kalabiliriz. Bunlar da şehir merkezini rahatlatacak tedbirlerdir” şeklinde konuştu.

Yapılacak olan katlı otoparkın 300 araç kapasiteli olacağını bildiren Başkan Bayram, “Otopark 3 katlı 300 araç kapasiteli olacak. Özel idare binasının doğusunda belediyenin açık otopark olarak kullandığı yerde olacak. Hızlı bir şekilde modern bir bina yapacağız. İçinde birçok unsur olacak. Teknik olarak da en iyi teknoloji kullanılacak. Tüm kriterler uygulanacak. Katlı otoparkın ihalesini biz yapacağız. Belediye işletecek. Burada sistem artık elektronik olacak. Kendi güvenliğini sağlayan bir sistem olacak. Düzce’de yoğun olan yasaya uygun olmayan parklar için çalışma başlatacağız.

Park yeri olarak kullanılan yerleri görmemezlikten gelmiyoruz. Ancak bu şehrin de bir park sorunu var. Park sorununu bir nebze de olsa giderdikleri için kullanılmasına müsaade ediyoruz. Kullandırmazsak trafik işin içinden çıkılmaz hale gelir. Caddelerdeki parklar ve otoparklar için çalışma başlatacağız. Fakat önce belediye olarak bir şeyler yapmalıyız. Belediye olarak bir şeyler yapmadan hiçbir şey yaptırmazsak bu da doğru olmaz. Usulsüz parkların da farkındayız. Düzenlememiz olacak” ifadelerini kullandı.