BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dündar Rize Belediye Başkanı'na öfkeli

Star Haber anchormani Uğur Dündar günün olay adamı Rize Belediye Başkanı hakkında ilginç yorumlar yaptı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Star Haber anchormani Uğur Dündar günün olay adamı Rize Belediye Başkanı hakkında ilginç yorumlar yaptı. Dündar, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın akıllara zarar önerisi karşısında şaşkınlığını gizleyemezken tepkisini göstermekten de geri kalmadı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kürt sorununa dönük çözüm önerisi olarak, sengin batılı erkeklerin kendilerine metres tutmak yerine Kürt kadınlarını ikinci üçüncü eş olarak almalarını önermiş ve sert tepkilerle karşılaştığı için özür dilemek zorunda kalmıştı.

Dündar haberin VTR'sini geçtikten sonra, Bakırcı hakkında ilginç yorumlarda bulundu. Sinirli olduğu da gözden kaçmayan Dündar tepkisini şöyle dile getirdi:

"
Başkan, 'ikinci eşleriniz Kürt' olsun diyor özetle. Evet sayın seyirciler, burada kadını aşşağılama var, cinsiyet ayrımcılığı var, etnik ayrımcılık var.  cinsiyetçi bir yaklaşım.... Ya Başkan ne dediğini bilmiyor ya da... pes doğrusu..."



Halil Bakırcı, zengin vatandaşların bu bölgeden dini nikahlı olarak ikinci ve üçüncü eşlerini alabileceklerini ifade ederek, "Bu bölgede yaşayan insanımızın ekonomik zorluklar ve terör belasından dolayı karşılaştıkları mağduriyetleri biliyoruz. Maddi durumu güçlü vatandaşlarımızın, bu bölgede yaşayan bayanlarla ikinci ya da üçüncü evliliklerini yaparak hısımlık bağları oluşturmaları gerekir. Eşinden çocuğu olmayan vatandaşlarımız da dini nikahlı olarak bu bölgelerden kız alarak evlenebilirler. Bu şekilde oluşacak hısımlık bağları terörün bölgede destek bulmasını engelleyecektir." demişti.