BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,37
HABER /  GÜNCEL

Bomba elinde patladı!

Adana'da bölücü terör örgütü pkk'nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle yapılan korsan gösteride bir göstericinin elinde bomba patladı.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, dün akşam merkez Seyhan ilçesinde sözde bölücü terör örgütü PKK'nın kuruluş yıl dönümünü bahane eden 10 kişilik grup, Dağlıoğlu Mahallesi Karasu Kavşağı'nda ateş yakıp, Dağlıoğlu Polis Merkezi'ne doğru saldırmak için harekete geçti. Ellerinde el yapımı bomba, molotofkokteyli ve havai fişeklerle saldırıya geçen korsan göstericilere polis karakola gelmeden müdahale etti. Bu sırada şahıslar polise el yapımı bomba, hava fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı.

5 PARMAĞI DA KOPTU

Bir süre korsan gösteri yapan şahıslar, polisin müdahalesinden sonra dağıldı. Olaylar bittikten sonra Özel Güney Adana Hastanesi'ne giden ve sağ elinin bütün parmakları kopan Hamdullah Ç. (20), biber çekme makinesine elini kaptırdığı için parmaklarının koptuğunu söyledi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemede, gencin el yapımı bombanın patlaması sonucu yaralandığı belirlendi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen gencin müdahalelere rağmen 5 parmağı da koptu.
Adana'da çocukları korsan gösterilerde kullanan PKK'nın son yıllarda el yapımı bomba ile polise saldırı taktiğini seçtiği, bu nedenle son 3 yılda yapılan eylemlerde sadece Adana'da 12 çocuğun elinde bomba patladığı ve 3 çocuğun hayatını kaybettiği ortaya çıktı.