BIST 9.916
DOLAR 32,41
EURO 34,82
ALTIN 2.423,02
HABER /  GÜNCEL

Pınar Altuğ türbandan rahatsız

CNN Türk'te Enver Aysever'in konuğu olan sanatçı Pınar Altuğ ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Pınar Altuğ, okullarda seçmeli derslerde başörtüsü takılmasıyla ile ilgili düzenlemeden rahatsızlık duyduğunu söyledi.

CNN Türk'te Enver Aysever'in sunduğu “Aykırı Sorular” programına konuk olan oyuncu Pınar Altuğ canlı yayında başörtüsü ile ilgili tartışılacak ifadelerde bulundu.

"ATATÜRK ÇOCUĞUYUM"

Milli Eğitim Bakanlığı 'na bağlı okullarda, belirli koşullarda öğrencilerin kılık kıyafetlerinin serbest olmasına ilişkin yönetmeliğine tepki gösteren Pınar Altuğ “Türban kısmı tedirgin etmekten ziyade rahatsız ediyor. Biz Atatürk 'ün çocuklarıyız. Bize yıllardır öğretilen bir kılık kıyafet kanunu var ve biz hep onun peşinden gittik." diye konuştu.

"ŞEKİLCİLİK OLARAK TAKILIYORSA TEPKİ GÖSTERİYORUM"

"Eğer bu Türban inandığı için takılıyorsa sonuna kadar saygım var. Ama eğer şekilcilik olarak takılıyorsa o zaman tepki gösteriyorum. Nasıl ayırt edersin dersen ancak o insanı tanıdığın zaman ayır edebiliyorsun. Dolayısıyla kuralı nasıl koyulur bilmiyorum" diyen Altuğ, tanıdığı çok sayıda insan olduğunu ve onların takmak istemediklerini ama çevresinden gelen baskılar nedeniyle başlarını kapattıklarını, bir mahalle baskısının olduğunu söyledi...

"ATATÜRK KIZIYIM"

Atatürk tartışmalarına da değinen Pınar Altuğ'a göre Atatürk tartışılmaz.

"Benim için tartışılmaz" diyen Altuğ neden tartışılamayacağını şu sözlerle anlatıyor:

"Tartışmıyorlar haksızlık yapıyorlar. Tartışılsa ve karşı saf olsa ikna edilsek belki olur, ikna etmek o kadar zor ki. Zaten karşında mükemmel biri var. Bu mesleği yapabiliyorsam burada dimdik senin karsında durabiliyorsam Atatürk kızı olduğum için böyleyim."