BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bolivya cezaevlerinde yüzlerce çocuk yaşıyor

BM'nin Bolivya'daki İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Dennis Racicot ülkede cezaevlerinde yaşayan yüzlerce çocuğun durumundan endişe ettiklerini açıkladı ve bunun çocukların en temel haklarının ihlâl edilmesi anlamına geldiğini vurguladı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler, Bolivya'da cezaevlerinde yaşayan yüzlerce çocuğun durumundan endişe ettiklerini açıkladı.

Ülkede, sadece ebeveynleri ya da velileri ceza çektiği için yaklaşık iki bin masum çocuğun parmaklıklar ardında yaşamak zorunda olduğu düşünülüyor.

Birleşmiş Milletler'in Bolivya'daki İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Dennis Racicot, bu durumun, çocukların en temel haklarının ihlâl edilmesi anlamına geldiğini vurguladı ve cezaevlerinin, çocukların büyümesi için elverişli ortamlar olmadığını hatırlattı.

Birleşmiş Milletler yetkilisi Racicot'un açıklamaları, Bolivya'da 12 yaşında bir kız çocuğunun, La Paz'daki ülkenin en büyük hapishanesi San Pedro'da, beş yıl boyunca, mahkûm babası, amcası ve manevî babası tarafından tecavüze uğradığının ve hamile kaldığının ortaya çıkması ardından geldi.

Hükümet çocukların bakımını üstlenmiyor

Bolivya hükümeti, bu ve diğer pek çok istismarın yaşandığı San Pedro hapishanesini kapatacaklarını açıkladı.

Bu hapishanede, çoğu yoksul yaklaşık 250 çocuğun, uyuşturucu satıcıları, katiller ve diğer tehlikeli suçlularla kalabalık koğuşlarda birarada yaşadıkları tahmin ediliyor.

Ancak Bolivya hükümeti, ebeveynleri cezaevinde bulunan çocukların bakımını üstlenmediği için, bu çocukların pek çoğunun demir parmaklıklar dışında yaşamlarını sürdürebilmeleri de mümkün görülmüyor.