BIST 10.310
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.453,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bodrumlular üniversite istiyor

Bodrum'a Üniversite Kazandırma Derneği, çalışmalarına hız vererek üniversite taleplerini içeren bir kitapçık bastırdı.

Abone ol

Bodrum'a Üniversite Kazandırma Derneği tarafından, üniversite talebini içeren "Bodrum'a niçin üniversite istiyoruz, üniversite Bodrum'a ne katar" gibi soruları cevaplandıran bir kitapçık hazırlandı. Derneğin Başkanı Akif Demiröz düzenlediği basın toplantısında, "Bu kitapçık üniversite hakkında karar mekanizması olan TBMM ve Sayın Başbakanımıza ve sayın hükümet üyelerimize gönderilecektir" dedi.

Bodrum'da, yaklaşık 1 buçuk yıl önce kurulan yönetim kurulu üyeleri, resmi ve sivil kuruluşları ziyaret edip yetkilileriyle görüşerek destek aradı. Bodrum'a Üniversite Kazandırma Derneği tarafından bu amaçla bir kitapçık hazırlandığı düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) konferans salonunda bir açıklama yapan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akif Demiröz, şöyle konuştu: "Bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçık üniversite hakkında karar mekanizması olan TBMM ve sayın başbakanımıza, sayın hükümet üyelerimize gönderilecektir. Bu konuda tüm Bodrum'un desteklerini bekliyoruz. Bodrum'un bir an önce üniversiteye kavuşması lazım diye düşünüyoruz. Devletimizin üniversite hamlesi devam ediyor. En son 8 yeni devlet üniversitesi kurulmak üzeredir. Gönlümüz arzu ediyor ki, Bodrum üniversitesinin de kanunu, meclisimizden çıksın."

ÖNEMLİ PROJE

Bodrum'a kurulacak üniversitenin ilçenin geleceğini yeniden şekillendireceğini, Bodrum'u önümüzdeki yüzyıla taşıyacak en önemli kurum olacağını söyleyen Demiröz, sözlerine şöyle devam etti: "Üniversite bütün sektörleri olumlu etkiler. Atıl duran, milli servet olan bunca ikinci konutun 8 ay kapalı kalan turistik tesislerin 12 ay kullanılabilir hale gelmesine hizmet eder. Bodrum'u kültürel boyutta geliştirir. Dünyanın sayılı su altı arkeoloji müzelerinden biri Bodrum'da. Dünyada iki tane sualtı arkeolojisi bölümü bulunmaktadır, 3.'sü Bodrum'da olabilir."

Akif Demiröz, "Bodrum'a Üniversite" konusunda bir toplantı yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Üniversite konusunda beklenen TBMM'den kanunun çıkarılmasıdır. Biz bu talebi ilgililerle görüşeceğiz. Üniversite projesinin hayata geçmesi için bugüne kadar yaptığımız çalışmaları bundan sonra izleyeceğimiz yol haritasını belirlemek üzere BODTO salonunda bir istişare toplantısı düzenleyeceğiz. Üniversite, ancak el birliği ile yapacağımız gayretli çalışmalarla mümkün olabilecek bir projedir. 1 Nisan Perşembe günü saat 14:00'de düzenlenecek toplantımıza bize destek vermek isteyen Bodrumluları, yetkilileri, sivil toplum kuruluşu üyelerini bekliyoruz."