BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu iş sözleşmesinde mutlu son

Gerede Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, görüşmeleri mutlu sonla bitti.

Abone ol

Bolu'da Gerede Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi, belediye personelinin katıldığı bir yemekle yapıldı.

Yemeğe Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay, Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Turçin ve Sezai Berber, Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram ve Yönetim Kurulu üyeleri ile belediye personeli katıldı. Toplu iş sözleşmesini Gerede Belediyesi adına Belediye Başkanı Ömer Baygın ile Belediye İş Sendikası adına Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram imzaladı. İmza töreni öncesinde konuşma yapan Nihat Bayram, "Gerede Belediyemizde 43 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi iki yıllığına imzalanmıştır. Birinci yıl mevzu ücretlerde %16 oranında zam alınmıştır.

Bordroya mevzu ücretlerin ikinci yılında 2010 yılının ÜFE-TÜFE Enflasyon oranları toplamı ikiye bölünerek çıkan oranın yarısı birinci altı ay, diğer yarısı da ikinci altı ay mevcutlara ücretlere uygulanacaktır. Diğer idari maddeler eski toplu iş sözleşmesinde olduğu gibi anlaşılmıştır. Toplu iş sözleşmemizde bizlere gerekli duyarlılığı ve anlayışı gösteren Belediye Başkanımız Ömer Baygın'a, Belediye Başkan Yardımcımız Ali Kemal Atay'a, Encümen Üyelerimiz Orhan Danışman ve Yılmaz Turçin'e, Mali Hizmetler Müdürümüz Ayhan Yaman'a, Yazı İşleri Müdürümüz İzzet Karacan'a desteklerinden dolayı işçilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Toplu iş sözleşmemizin Gerede Belediyesi çalışanlarına, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diler, emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim" dedi.

Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın ise konuşarak sıkıntılarını çözebilecek güçte olduklarını belirterek, "Şimdiye kadar gerçekleştirmiş olduğumuz sözleşmelerin tamamında masa başında anlaşma sağlandı. Sendika yönetimine uzlaşmacı tutumlarından dolayı teşekkür ederken belediye olarak, çalışanın terinin soğumadan emeğinin karşılığının ödenmesini düstur edindik. Ayrıca, belediyemiz maaşların ödenmesi noktasında çok hassas davranmakta ve çevresinde de saygın bir belediye olmuştur. Verdiği sözü tutan, ödemelerini düzenli olarak yapan bir belediye olarak bilinmekteyiz" şeklinde konuştu.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından belediye işçi personeli adına iş yeri temsilci Yaşar Candan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay'a, yine belediye işçi personeli adına İş Yeri Baş Temsilcisi Sedat Bartık, Belediye Başkanı Ömer Baygın'a çiçek takdim ettiler.