BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL

Bodrum'da felaket ortaya çıktı

Bodrum'da gece saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, otomobiller yolda mahsur kaldı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, gece etkili olan sağanak yağış  hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık yarım saat etkili olan sağanak yağış nedeniyle  çok sayıda ev ve işyeri  sular altında kaldı.

YARIM SAATLİK YAĞMUR SONRASI BODRUM BU HALE GELDİ

Bodrum'da saat 02.00 sıralarında aniden bastıran ve yaklaşık yarım saat süren sağanak yağış, Turgutreis, Bitez ve Yalı beldeleri ile İslamhaneleri ve Kızılağaç köylerinde etkili oldu. Sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokakları göle dönerken çok sayıda ev ve işyeri de sular altında kaldı.

Bodrum Belediyesine bağlı  itfaiye ile  zabıta ekipleri,  kapanan logarları açmak ve  evlere dolan yağmur sularını tahliye etmek  için çalıştı. İlçede kısa süreli elektrik kesintileri de yaşanırken belediye ekipleri ve jandarma aralıklarla devam eden sağanak yağışlarla ilgili vatandaşları uyardı.

Alt yapının yetersiz olması nedeniyle hemen her yıl birkaç kez evini su bastığını söyleyen evli ve iki çocuk annesi Hatice Güleryüz (40) "Yetersiz alt yapının cezasını biz çekiyoruz, yağış olduğu geceler gözümüze uyku girmiyor.  Yağış çok aniden geldi, kısa sürede evin içi su doldu, temizlemeye çalışıyoruz" dedi.