BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Bu adam günde 30 tablet ilaç içiyor

Kayseri'de, 12 yıl önce yakalandığı kolon kanserini yenmesine rağmen peşini bırakmayan hastalıklar nedeniyle ilaca bağımlı hale gelen emekli, günde 30 tablet kullanıyor.

Abone ol

Kayseri'de, 12 yıl önce yakalandığı kolon kanserini yenmesine rağmen bugüne dek peşini bırakmayan hastalıklar nedeniyle ilaca bağımlı hale gelen emekli bakkal, günde 30 tablet ilacın yanı sıra insülin ve nefes açıcı sprey kullanıyor.

58 yaşındaki Kamber Koç, AA muhabirine, 2000 yılında kolon kanserine yakalandığını, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla bağırsağını üçte ikisinin alındığını söyledi.

Bu nedenle Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji-Onkoloji Hastanesi'nde 7 yıl kemoterapi gördüğünü ifade eden Koç, tümörün iyi huylu çıkması nedeniyle kanseri yendiği kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan da yaş ilerledikçe hastalık sayısının artığına dikkati çekerek, buna rağmen Kamber Koç'daki kadar çok sayıda ilaç kullanımının sık karşılaşılan bir durum olmadığını bildirdi.