BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gencebay 44 yıllık geleneği bozdu

Türk müziğinin ünlü isimlerinden Orhan Gencebay, mesleki kariyerinde kendi geleneğini yıktı.

Abone ol

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, 2013 yılında 44 yıllık geleneğini bozarak Türkiye’nin çeşitli illerinde 15’e yakın konser vereceğini açıkladı.

Daha önce canlı konser vermeyen ünlü sanatçının bu açıklaması hayranlarını sevindirdi.

İLKOKUL ANISI

Hürriyet gazetesinden Ayşe Arman’a röportaj veren ünlü sanatçı Orhan Gencebay, hayranlarını sevindirecek açıklamalarda bulundu. Arman’a ilkokul yıllarını anlatan Gencebay, “İlkokulda sazla zeybek çalacaktım. Bana ‘Sen söyle’ dediler. Ben de ‘Utanırım söylemem’ diye karşılık verdim. Öğretmenim ‘Zayıf veririm’ diyince ‘Siz bilirsiniz’ dedim” ifadelerini kullandı.

Canlı konser vermemesinin nedenlerinden birinin de bu utangaçlık olduğunu söyleyen Gencebay, röportajda kararını neden değiştirdiğini bu sözlerle anlattı:

“Sahneye çıkmak üretimime zarar verir gibi düşünüyorum. Yıllarca bu yüzden sahneye çıkmadım. Ancak bu sene Polat bana yapmadığım bir şeyi yaptırmak istiyor, beni sahneye çıkarmaya çalışıyor. Ben de ‘Peki’ dedim. 2013 yaz aylarında konserlerimiz var. En az 10-15 yere gitmemiz lazım. Gönül dostları ile buluşacağız. Büyük istek var. Hazırlıklar başladı. Şovuyla, mekanıyla büyük bir şey olacak. Bazı yerlerde stadyumda planlanıyor.”

SAMSUNLULARDAN ORHAN GENCEBAY'A ÇAĞRI

Arabeskin babası” olarak tanınan ünlü sanatçı Orhan Gencebay’ın seri konserler vereceğini duyan Samsunlular, sanatçının ilk konserini Samsun’da vermesini istedi.

En son 32 sanatçının seslendirdiği “Orhan Gencebay ile Bir Ömür” albümüyle müzik listelerini alt üst eden sanatçının seri konserler vereceği haberini alan Samsunlu vatandaşlar, sanatçının konserlerine Samsun’dan başlamasını istedi. Sanatçının hayranlarından olan 40 yaşındaki esnaf Hakan Tek, konserlerin çok iyi olacağını beklediğini söyledi. Tek, “Samsun’da konser vermesini çok istiyorum. Samsun halkı onu bağrına basmıştır ve yanında olacaktır” dedi.

Bugüne kadar konser vermeden milyon sayıda albüm satan başka bir sanatçının olmadığını söyleyen 29 yaşındaki Göksel Ataşali ise, “Büyük bir heyecan olacak. Türkiye’nin daha önce görmediği bir konser olacaktır. Orhan Gencebay bu zamana kadar en iyisini yaptı, yine yapacaktır. Samsunlu olarak Samsun’da konser vermesini isteriz. Ama kararı verecek olan kendisidir” diye konuştu.