BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  GÜNCEL

Şevki Yılmaz'dan 'Bir' incileri

Refah Partisi'nin kapatılma sürecinde yaptığı konuşmalarla yer alan Şevki Yılmaz, bildiğiniz gibi hiç değişmemiş. Bakın şimdi neler diyor;

Abone ol

İNTERNETHABER - Şevki Yılmaz'ı 28 Şubat sürecindeki "aykırı" konuşmaları ile hatırlıyor kamuoyu... Refah Partisi'nin kapatılma davasında da o konuşmaları kullanılmıştı. İşte o Şevki Yılmaz yine "kemiksiz diliyle" konuşuyor.

Ergenekon davasından Çevik Bir'e, Adnan Menderes'ten Bülent Ecevit'e kadar her konuda inciler saçtı...

KISKANSAM BEN KISKANIRIM

Gündeminde AK Parti de vardı. Söyledikleri ile içinde yer aldığı Milli Görüşçülere ters bir rota izledi. Bakın ne dedi;

-"Yok gömlek değiştirdi... Ya gömlek dar gelince değiştirilir, ne uğraşıyorsunuz. Ne alakası var, hepimiz kardeşiz. Kıskansam bu arkadaşları ben kıskanırım, hepsinde de hakkım var. Ama bir çiftçi meyvesini kıskanır mı ya..."

ALLAH BELLERİNİ KIRDI

28 Şubat döneminin kudretli paşası Çevik Bir'i de unutmayan Şevki Yılmaz, "Allah ona hidayet versin" temennisinde bulunup şunları söyledi;

*"Ergenekon çeteleri bizle savaşsaydı kazanırdı ama onlar savaşı Allah'a açtılar. Allah da bellerini kırdı. Dün Sincan sokaklarında tank yürütenler bugün gardiyanların önünde baş selamı veriyorlar. Bunu Allah'tan başkası yapamaz. Bizim kimseye kinimiz yok, Allah Çevik Bir'e de hidayet versin. İslam'a düşman olmadıkları sürece. Kamusal alana Allah giremez, sen kimsin ki haydut? Yani başörtüsü, ne oldu şimdi. Tabi bunlar piyon, inşallah savcılık bunları ayıklar" .

Dost-Yar Derneği'nin Ankara Kocetepe Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Kerbela ve Düşündürdükleri' konulu panelde konuşan Şevki Yılmaz, kendince Menderes'in idam edilme sebebini de çözmüş. Ona göre 3 sebepten idam edilmiş.

MENDERES 3 SEBEPTEN ÖLDÜRÜLDÜ

- "Birincisi Anadolu tüccarını Koç'un karşısında desteklemesi, ikincisi Avrupa'ya sürülen Osmanlı torunlarına sahip çıkması, üçüncüsü ilk İslam birliğinin adımı olan D-4'leri kurması."

10 MİLYON DOLARI TEKLİFİ

28 Şubat sürecinde kendisi ile birlikte 3 bağımsız milletvekiline, oy vermeleri halinde 10 milyon dolar teklif edildiğini iddia eden Yılmaz, bunu kabul etmeyerek 'kutlu hicreti' seçtiklerini ileri sürdü.

28 Şubat sürecinde amacın dinin yok edilmesi olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Buna kim karar verdi? Ergenekon mu ne alakası var. Çoğu aldatılmış, kandırılmış, ben biliyorum. Hükümetin bunları ayıklaması lazım. Çünkü çok iyi propaganda yaptılar. Dediler vatan elden gidiyor, milliyetçi gençleri kandırdılar. Dediler din elden gidiyor, dinde hassas cemaatleri kandırdılar. Dediler Laiklik-Kemalizm elden gidiyor, o kesimi aldattılar" diye konuştu.