BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bodrum'da ağaçlar cayır cayır yandı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıçiflik beldesinde dün akşam saatlerinde çıkan yangında, yaklaşık 15 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü

Abone ol

 Yangın, havadan altı helikopter ve iki amfibik uçakla 16 saat sonra kontrol altına alındı.

Çukurgöl Mahallesi Gıcık mevkisinde saat 19.00’da çıkan yangın, saat 06.00 sıralarında kontrol altına alındı. Havanın kararmasıyla birlikte dağlık arazide yer ekipleri, gece boyunca çevre ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin de yardımıyla müdahale etti. Sabah ilk ışıklarıyla helikopter ve uçaklar da söndürme çalışmalarına katıldı. Arazinin sarp ve engebeli olması ekiplerin işini zorlaştırırken iş makineleriyle yollar açılarak söndürme çalışmalarına yardımcı oldu. Yangında iki yazlık ev tamamen yanarken dört cankurtaran ve İzmir'den Kızılay ekipleri hazır tutuldu.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yaptığı açıklamada, “Yangın, dere içinde başlamış. Çok riskli bir bölgeydi. Hava şartlarının lehimizde olmasıyla zarar fazla olmadı. Yollar olmadığı için araçlarımız biraz zorlandı. Sabahın ilk ışıklarıyla hava desteğiyle yangını kontrol altına aldık. Kundaklama söylentileri var ama şu ana kadar net bir şey söylemek mümkün değil, çünkü insanların pek bulunmadığı bir yer.” dedi.