BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.437,12
HABER /  GÜNCEL

Rus savcılardan Pussy Riot'a hapis talebi

Bir protesto gösterisinde dinsel nefreti kışkırttıkları suçlamasıyla yargılanan Rus kadın punk grubu Pussy Riot üyeleri için üç yıl hapis cezası istendi.

Abone ol

Bir protesto gösterisinde dinsel nefreti kışkırtmak suçlamasıyla yargılanan Rus kadın müzik grubu Pussy Riot için savcılık üç yıl hapis cezası talebinde bulundu.

Üç kadından oluşan punk grubu Pussy Riot, 21 Şubat'ta bir katedralde yapılan protestoda Rus lider Vlaidimir Putin'e karşı şarkı söylemişti.

Savcılık, grubu "Ortodoks Hıristiyan alemine karşı durmakla" suçladı.

Grubu destekleyenler, olayın fazlasıyla büyütüldüğünü söylüyor.

Grup üyeleri Maria Alyokhina , Nadezhda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutsevich eylemlerinin Rus Ortodoks kilisesi patriği Kirill'in seçimlerde açıktan Putin'i desteklemesine tepki amaçlı olduğunu bildirdi.

'Tanrıya hakaret'

Kilisede küfür etmenin tanrıya hakaret olduğunu belirten savcı Alexei Nikiforov, bu eylemle suçlanan grubun "açıktan dinsel nefret ve düşmanlık gösterdiğini" söyledi.

Pussy Riot, katedralde söylediği şarkıda bir Hıristiyan duasını komedi şeklinde ele alarak Meryem Ana'dan Rusya'yı Putin'den kurtarmasını istemişti.

Gruba karşı açılan dava Rusya'da ve uluslararası arenada tepkiyle karşılanmıştı.

Londra Olimpiyatları'nın açılışına katılan Putin'den grup üyelerine karşı hoşgörülü davranılması talebinde bulunulmuştu.