BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.436,57
HABER /  GÜNCEL

Günay PKK'ya böyle beddua etti

Son dönemde artan terör saldırıları Bakan Ertuğrul Günay'ın gündemindeydi. Hedefinde ise PKK vardı.

Abone ol

Teröre karşı herkesi birlik ve beraberlik içinde olmaya çağıran Kültür ve Turuzm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin" diye dua etti.

Bakan Günay, Manisa'nın Akhisar ilçesinde Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin açılışını yaptı.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir törende yaptığı konuşmada kültür istilasına karşı kültür mirasına sahip çıkılması gerektiğini, AK Parti iktidarının bu mirasa sahip çıktığını vurguladı.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise Manisa'da geçtiğimiz günlerde Bakan Günay'ın da katılımı ile Manisa Anemon Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin yapımına ilişkin protokol imzalandığını hatırlatarak, Manisa ve çevresinin önemli tarihi birikimlere sahip olduğunu söyledi.

"ŞEHİTLERE KARŞI BORCUMUZU ANCAK BÖYLE ÖDEYEBİLİRİZ"

Akhisar'a ve çevresine çok güzel bir müze kazandırdıklarını dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, müzenin hayırlı olmasını diledi. Kültür varlıklarının vatanın birlik, beraberliği ve zenginliği adına önemli olduğunu belirten Günay, şöyle konuştu:

"Madem ki çocuklarımız bu vatanın dirliği için, bu vatanın zenginliği için, bu vatanın bütünlüğü için bayraklara sarılıp, analarının babalarının yuvalarına dönmekte hiçbir tereddüt göstermiyor, o zaman onlara karşı, o şehitlere karşı borcumuz bu vatanın altında ve üstünde ne varsa hepsine kıskançlıkla sahip çıkmaktır, bu vatanın bir tek taşını ziyan etmemektir. O şehitlerimize karşı borcumuzu belki ancak böyle ödeyebiliriz. Bu vatanın toprağına, taşına, havasına, kuşuna, her şeyine sahip çıkarak onlara verdiğimiz değeri gösterebiliriz."

Türkiye'de yürütülen kazılar sayesinde çok önemli buluntuların ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Günay, AK Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos tarihinde çok önemli bir müjde vereceklerini açıkladı. Günay, "O gün çok sevineceğimiz bir müjdemiz var. Onu o gün sizinle paylaşacağız. Yeni bir gayretimizin karşılığını aldık. Bütün bunlar vatanımızda insanımız birlik içinde, dirlik içinde yaşasın, milletimiz esenlik içinde barış içinde olsun diye" dedi.

"ALLAH 'KAHHAR' SIFATIYLA KAHREYLESİN"

İnsanları din, dil, etnik grup olarak ayırmadan çalıştıklarını ifade eden Günay, "İnsanlarımız hangi coğrafyada doğmuş olurlarsa olsunlar, hangi etnik kimliğe, hangi inanca mensup olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dünyanın her yerinde başı dik olsun ve içeride özgür ve eşit olsun. Bunun için uğraşıyoruz. Bunun karşısında uğraşanları bu mübarek günde söylüyorum, bu milletin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya çalışanları Allah 'Kahhar' sıfatıyla kahreylesin. Milletimizin bütünlüğünü sağlamaya çalışanları da Allah iyi işlerinde, doğru işlerinde, güzel işlerinde muvaffak etsin" diye konuştu.