BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.434,12
HABER /  GÜNCEL

Alevilerden Erdoğan'a tepki yağıyor!

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Erdoğan'a tepki gösterdi

Abone ol

Kenan Akpınar, televizyon programında Karacahmet’te yapılan cemevine ucube demesinin, inanç sahibi olarak bilinen bir Başbakan’a yakısmadığını söyledi.

Akpınar, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aleviler için büyük öneme sahip olan Karacaahmet’teki bir cemevi için ucube kelimesini kullanarak, halkına karşı kin ve nefret suçu işlemiştir. Çünkü herkese eşit mesafede durması gereken bir Başbakan ayrımcılık yapmıştır. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz" dedi.

BELEDİYELERE CEMEVLERİNİ İHBAR EDİYOR

Başbakan’ın açıklamalarıyla belediyeye cemevini ihbar ettiğini ve adeta "Karacaahmet’e yapılan cemevinin ruhsatı yok. Orası kaçak yapıdır.Gidin yıkın" demek istediğini iddia eden Akpınar, "Sayın Başbakan, cemevine ruhsatın verilmesi TBMM’deki siyasi iradenin elindedir. İnanç hakkını salt çoğunlukla yok saymanız, görmezden gelmeniz tarih boyunca alamayacağınız vicdan ruhsatının en açık göstergesidir. Bunun yanında sayın Başbakan, ’Ben Hz. Ali’yi seviyorum ve onun gibi yaşıyorum’ diyor. Ama buna kendisi bile inanmıyor" diye konuştu.

"İnançlarına saygı göstermeyen, cemevlerini yok sayan, hakaret edip, küçük görmeye çalışan hiçkimse, Alevilerden kendisine sevgi göstermesini beklemesin" diyen Kayseri Hacı Bektaşi Veli Kültürünü Araştırma, Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, şunları söyledi:

TARİH AFFETMEYECEK

"Bu kişilerin sıfatı ne olursa olsun farketmez. Aleviler kendilerine sevgiyle bir adım atana karşı daha fazla adım atmasını, sevgi ve saygı göstermesini çok iyi bilirler. Ancak ezilmek, inancı yok edilmek istenen, kısacası herşeyleri ile bazı çevrelerce asimile edilmek istenen bir toplumdan hoşgörü ya da sevgi beklemek en ucube tavır olsa gerek. Ne yazık ki, Cumhuriyet tarihinde, her fırsat bulduğunda Alevilerin önderlerine hakkareti marifet bilen, Aleviler hakkında fetva verenleri öven bir Başbakan görülmemiştir. Tarih Sayın Başbakanımızı afetmeyecektir."