BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

BMden dehşet veren tespit

BM Yetkilisi Jan Egeland İsrail'i ahlaksızlıkla suçladı. İşte onu böylesine söyleten neden..

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM), Lübnan'da misket bombası kullandığı gerekçesiyle İsrail'i 'ahlaksız' olarak nitelendirdi. Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırıların son bir kaç gününde binlerce sivilin ölümüne neden olabilecek misket bombası kullanmasını 'ahlaksızlık' olarak adlandırdı.
BM'nin insani yardımlardan sorumlu yetkilisi Jan Egeland, "BM ekibi, İsrail'in savaşın son günlerinde Lübnan'da 359 ayrı noktaya 100 bin kadar patlamamış misket bombası attığını tespit etti" dedi.

Egeland, "Asıl şok edici ve ahlaksız olan şey şu ki, İsrail misket bombalarının yüzde 90'ını savaşın son 72 saatinde Lübnan'a attı. Son günlerde yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkacağını, karar alınacağını ve savaşın son bulacağını biliyorduk" diye konuştu. Egeland, savaşın biteceğini bilmesine rağmen İsrail'in kasten Lübnan'a karşı misket bombası kullandığını söyledi.
"İsrail'in attığı patlamamış misket bombaları yüzünden her gün insanlar ölüyor, yaralanıyor, sakat kalıyor" diyen Egeland, misket bombalarının 'ABD'de de dahil bir kaç yerde' üretilmiş olabileceğini söyledi.

Lübnan halkına yardım etmeye çalışırken misket bombaları yüzünden tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Egeland,, "Hayatımızı zindana çeviren misket bombalarını imal edenler, bunların kullanımı konusunda İsrail ile ciddi olarak konuşmalı" dedi.