BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

BM: Fildişi Sahili'nde 100'den fazla ceset bulundu

Abidjan'da iki cumhurbaşkanının yandaşları arasındaki çatışmalar sürerken, ülkenin batısında, etnik nedenlerle öldürülmüş 100'den fazla insanın cesedi bulundu.

Abone ol

BM, Fildişi Sahili'nde cumhurbaşkanlığını ele geçirmek için rakip siyasi gruplar arasındaki çatışmalar sürerken 100'ü aşkın ceset bulunduğunu duyurdu.

BM, cesetlerin ülkenin batısında ortaya çıkarıldığını ve bu insanların etnik çatışmalarda öldürüldüğünü kaydetti.

BM İnsan hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville, "Fildişi Sahili'nin batısında son 24 saatte ve üç ayrı yerde, 100'den fazla ceset bulundu. İnsan hakları ekipleri olayı inceliyor." dedi.

Colville, bazı insanların canlı haldeyken yakıldığını, bazılarının da bir kuyudan aşağıya atıldığını söyledi.

Geçen hafta da Uattara yandaşlarınca ele geçirilen Duekoue kentinin batısındaki Blolequin'de 40 ceset bulunmuştu. Colville, bu insanların Liberyalı paralı askerlerce öldürüldüğüne inanıldığını belirtti.

Uluslararası toplum tarafından tanınan Cumhurbaşkanı Alassane Uattara'ya bağlı güçler, Abidjan'daki bir sığınakta direnmeye devam eden Laurent Gbagbo'yu destekleyen güçlerle çatışmaya devam ediyor.

Ülkede ortaya çıkarılan toplu cinayetler konusunda her iki taraf birbirini suçluyor. Uluslararası Kızıl Haç Örgütü, en az 800 kişinin bu olaylarda öldüğünü belirtiyor.

Bu arada Avrupa Birliği, Uattara'dan gelen istek üzerine kimi yaptırımların hafifletilebileceğini duyurdu.