BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bizi kaçırmaya çalıştılar

Okula gitmek isteyen 4 çocuğun yanına bir taksi yaklaşıp kaçırmaya çalışmış.

Abone ol

Sivas'ta 4 ilköğretim okulu öğrencisi, okula giderken kaçırılmak istendiklerini iddia edince güvenlik güçleri konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Esenyurt Mahallesi'ndeki Ahmet Türkseven İlköğretim Okulu'nda eğitim gören, akraba oldukları öğrenilen Merve, Sümeyye, Zehra ve Meryem Güler adlı öğrenciler, sabah saatlerinde yaşadıkları Yasıcabel köyünden okula gitmek üzere yola çıktı. Okullarına taşımalı olarak gelen 4 öğrenci, Sivas-Kayseri karayolunun Taşlıdere mevkisinde, kendilerini okula götürecek aracı beklemeye başladı.

Öğrencilerin iddiasına göre, Taşlıdere'de yanlarına bir taksi yaklaştı. Ticari aracın içerisinde eli bağlı bir çocuğun olduğunu öne süren çocuklar, bu araçtaki kişinin kendilerini de kaçırmaya çalıştıklarını iddia ettiler.

Plakasını alamadıkları bu ticari aracın, içerisindeki eli bağlı çocukla kaçtığını ileri süren çocuklar, durumu ailelerine ve okul yönetimine bildirdiler. Olay anında çok korktuklarını belirten çocuklar, daha sonra minibüsle okula geldiler.
Olayın polise bildirilmesinin ardından, ekipler okula gelerek öğrencilerle ve öğretmenlerle görüştü. Olay yeri jandarma bölgesi olduğu için okula gelen jandarma ekipleri de öğrencilerle görüşme yaptı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten yetkililer, kendilerine herhangi bir çocuğun kaçırıldığına dair ihbar gelmediğini kaydettiler.