BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  DÜNYA

ABDyi bir çocuk yaktı

ABD tarihindeki en büyük yangını bir küçük başlatmış. Yetkililer şaşkın...

Abone ol Amerika Birleşik Devletleri'nde bir çocuğun geçen hafta California eyaletinde büyük yıkım yaratan yangınlardan birini başlattığını itiraf ettiği belirtildi.

Adı ve yaşı açıklanmayan çocuğun, 22 Ekim'de polis tarafından sorgulandığı ve kibritlerle oynarken, Los Angeles kentinin kuzeyinde 63 ev ve işyerini başlatan yangını çıkardığını söylediği açıklandı.

Çocuğun, 21 Ekim'de Santa Clarita bölgesinde çıkan ve 153 kilometrekare çapındaki bir bölgeyi tahrip eden yangınla ilgili olarak sorgulandığı kaydedildi.
Bu bölgedeki yangında aralarında bir itfaiyecinin de bulunduğu dört kişi yaralanmış ve 7 milyon 400 bin dolarlık maddi hasara ortaya çıkmıştı.
Daha önce bu yangına devrilen elektrik direklerinin yol açtığına inanılıyordu.

Çocuğun sorgusu ardından evine gönderildiği ve bölge savcısının sözkonusu çocuğa suçlama yöneltilip yöneltilmeyeceğini düşündüğü belirtildi.

Bu arada, Los Angeles'ın güneyindeki Orange County bölgesinde 15 evi tahrip eden alevlerin de kundaklama sonucu çıktığı sanılıyor. Yetkililer, sorumluların yakalanmasına yarayacak bilgi vereceklere ödül vaad etti.

Geçen hafta eyaleti etkisi altına alan yangında toplam 1800 ev ve işyeri yanmış ve en az 14 kişi hayatını kaybetmişti. Sadece San Diego bölgesindeki maddi zararın 1 milyar doları bulduğu tahmin ediliyor. California'daki yangınlar 640 bin kişinin evlerini terk etmesine yol açmıştı. Bu eyalet tarihindeki en büyük tahliye operasyonuydu.