BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İNÖNÜ YAŞAMINI YİTİRDİ

Amerika'dan Türkiye'yi yasa boğan haber geldi. Erdal İnönü yaşamını yitirdi.

Abone ol

Türkiye acı bir kayıp yaşadı... Prof. Dr. Erdal İnönü, kanser tedavisi gördüğü ABD'nin Houston kentinde yaşamını yitirdi. ABD'den gelen acı haber sevenlerini yasa boğdu...

Erdal İnönü'nün TSİ 05.00 sıralarında vefat ettiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıl
Houston'da bulunan M.D. Anderson Kanser Merkezi'ndeki tedavi gördükten sonra yurda dönen Erdal İnönü, hastalığının nüksetmesi üzerine 27 Ağustos'ta yeniden ABD'ye gitmişti. İnönü'nün rahatsızlığı ciğerlerine sirayet etmişti. Yapılan tedavilere yanıt vermeyen İnönü, son nefesini verdiğinde yanında eşi Sevinç İnönü vardı..

81 yaşında ölen eski siyasetçi, çok başarılı bir fizik profesörüydü... İnönü Türk siyasetinde çok önemli bir dönemde görev yaptı... Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Erdal İnönü, siyasete bilim adamlarının akılcı ilkelerini kazandırmıştı...

İnönü için Pazar günün Ankara'da devlet töreni yapılacak, Pazartesi günü ise İstanbul'da toprağa verilecek.

ERDAL İNÖNÜ KİMDİR?
 
İsmet İnönü'nün oğlu olan Prof. Dr. Erdal İnönü, 1926'da Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü'nü bitirdi, California Institute of Tecnology'de master ve doktora yaptı. 
 
İngilizce ve Fransızca bilen İnönü, fizik alanında Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı.

ODTÜ Rektörlüğü de yapan İnönü, TÜBİTAK Bilim Kurulu, AEK, UNESCO Yürütme Kurulu Üyesi, TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsü Müdürü olarak görev yaptı.
 
17 (Ara Seçim), 18 ve 19'uncu Dönem İzmir milletvekilliği yaptı. Sosyaldemokrat Halkçı Parti Genel Başkanlığı'nı yürüten İnönü, devlet bakanı ve başbakan yardımcısı, başbakan vekili görevlerinde bulundu.
Evli olan Erdal İnönü bir süredir ABD'de kanser tedavisi görüyordu.