BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

PKK şefi peşmerge albayı

Yıllarca PKK'da üst düzey görevde çalıştı. Şimdi Peşmergelerin albayı...

Abone ol

Fransız Le Monde gazetesi'nde yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüten “Mazlum” adlı bir kişinin öyküsü yayınlandı. Mazlum şimdi Peşmerge gücünde albay rütbesiyle görev yapıyor.

Le Monde'un muhabiri Guillaume Perrier, "Albay Mazlum" un yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüttükten sonra Peşmerge gücüne katıldığını belirtti ve “pişman olan ve olmayan 3 bin kadar eski PKK üyesi Türk'ün, Iraklı Kürdistan’da barınak bulduğunu" yazdı.  

Le Monde'a göre “Mazlum” Tunceli’de aydın bir Alevi aileden geliyor ve 1996 yılına kadar PKK örgütünün Avrupa’da üst düzey sorumlulardan biri olarak çalışıyor.

“KÜRT DEVLETİ DAHA İYİ OLANAKLAR SUNDU”

Daha sonra PKK’dan uzaklaşan albay, 1999 yılından itibaren PKK ile resmen bağını koparıyor. Perrier, “2003 yılında doğan Irak’taki ‘Kürt devleti’ ona daha iyi olanaklarını sundu” ifadesini kullandı.

“Mazlum Albay” PKK'dan ayrılma sebebini “fazla reformcu” bulunması ve Abdullah Öcalan tarafından “küçük düşürülmesi” olarak anlatıyor. Gazete, şimdi ayda 400 dolar alan albay “Mazlum”un Öcalan için sarfettiği “Bir diktatör olduğunu anladım, örgüt içerisinde bazı politikalarını eleştiremiyorduk” sözlerini de yazdı.

KDP TÜRKLERE TESLİM ETMEMİŞ

PKK’dan ayrılmadan önce yakalanarak bir yıl cezaevinde kaldığı belirtilen Mazlum Albay, “KDP beni Türklere teslim etmeyi reddetti. Habur Kapısı 15 gün kapalı kaldı” şeklinde konuştu.

Le Monde da, “Onun gibi pişman olan ve olmayan 3 bin kadar eski PKK’lı Türk savaşçı, Iraklı Kürdistan’da barınak buldu” ifadesini kullandı.

“PKK EN İYİSİ BURADAN GİTSİN”

"Kürt yönetimi ve Mazlum Albay için PKK, Kürdistan’ta sağlanan çok kırılgan istikrarı tehdit eden ve can sıkan bir kuzen haline geldi” yorumunu yapan gazeteye konuşan KDP’nin önde gelenlerinden eski general Mohammed Muhsin ise, PKK’lıların, Türkiye’ye kendilerini “tehdit etmek için bahane” oluşturduğunu savunurken “PKK, bizim ülkemizi de düşünmeli. En iyisi buradan gitsin” şeklinde konuştu.