BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL

Zap vadisinde sessizlik

Kandil'den sonra en önemli üsleri.. Burada hıristiyan köyleri var..

Abone ol

Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenleyeceği olası bir sınır otesi harekatta vurulacak olan hedeflerin başında gelen terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'nın ardından en önemli üs bölgelerinden biri olan Zap Vadisi'nde sesizlik hakim.

Geçmiş yıllarda güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonların izlerinin halen görülebildiği bölgede, derin vadilerde Saddam Hüseyin döneminde göç etmek zorunda bırakılan hıristiyanlar için yerel Kürt hükümetinin yaptığı modern köyler dikkati çekiyor. Hıristiyanlar, olası bir operasyonda bu köylerinin zarar görmesi halinde dünyada Türkiye karşıtı büyük bir antipropaganda yapacaklarını iddia etti.

Sınır ötesinin gündeme gelmesiyle birlikte teröristler vadinin daha yüksek dağlarına geri çekildiler. Bir kısmı ise sınır kesimine buradan da Türkiye'ye kaydırıldığı kaydediliyor.

Bu arada, Zap Vadisi'ne paralel kesiminde bulunan Kaniması kasabasının tam karşısındaki Türk birliklerinde de hareketlilik göze çarpıyor. Akşam gün batımında birliklerin etrafındaki mevziilerde tek sıra olan Türk askerleri dikkati çekiyor.