BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Demirel İnönüyü anlattı

Bir dönem ortağıydı.. Süleyman Demirel Erdal İnönü'yü anlatıyor.

Abone ol

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1993’te Turgut Özal’ın ölümü üzerine Çankaya’ya çıkıncaya kadar SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’yle hükümet ortağıydı.

Demirel cumhurbaşkanı olunca, yerine Tansu Çiller DYP Genel Başkanı ve başbakan oldu. İnönü de kısa süre Çiller’le çalıştıktan sonra hükümetteki ve siyasetteki görevlerinden ayrıldı.

Demirel, NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak siyasetteki son rakibi ve ortağı İnönü’nün ölümü üzerine duygularını şöyle anlattı:

TÜRK İNSANI ONU SEVDİ, TAKDİR VE HÜRMET ETTİ

“Haberi teessürle öğrendim. Türkiye’nin fevkalade zor zamanlarında çalıştık. Yakından tanıdım; vatanseverliğini, bilgisini yakından gördüm. İki büyük kitlenin liderleriydik. Sorunlar olduğu için her şeyi bir kenara bırakarak ortak bir karar alabiliyorduk. Siyasetin özünden taviz vermeden, uzlaşmacılık mümkündü. Uzlaşmacılık teslimiyetçilik değildi; İnönü’de bu fazlasıyla vardı. Daha çok bilim adamıydı. Türk insanı onu sevdi, takdir etti, hürmet etti. Doldurulması güç bir boşluk bırakmıştır. Ailesine, kendisini sevenlere, milletimize başsağlığı ve merhum İnönü’ye de Allah’tan rahmet diliyorum."