BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ekonomisine övgü

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke'den Türkiye'ye övgü.

Abone ol

ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke, Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri olumlu buluyor.

IMF-Dünya Bankası Bankası Yıllık toplantıları çerçevesinde Türk ekonomi yetkilileriyle bir araya gelen Bernanke, ekonomi ve para programının başarılı olduğunu ve bu çerçevede, Türkiye’nin makro ekonomik hedeflerini yakalayabildiğini vurguladı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Washington’da, ABD Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke ile başbaşa bir görüşme yapmıştı.

Bernanke’nin ABD Merkez Bankası FED’deki makamında gerçekleşen görüşmede, küresel ekonomideki büyüme, küresel likidite ve konut kredisi piyasasındaki gelişmeler de ele alınmıştı. Yetkililer, bu görüşmenin, ilk kez bir Türk bakan-ABD Merkez Bankası başkanı görüşmesi olduğunu vurgulamışlardı.

Akademisyenlik döneminden Türkiye ekonomisi hakkında bilgisi olan Bernanke, “Para, Döviz Politikaları, Kredi Piyasası Sorunları, Enflasyon Hedeflemesi” gibi konulardaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Bernanke, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın resim koleksiyonundan, klasik ve modern Türk resmini temsil eden 35 eserin yer aldığı sergi, FED binasında düzenlenen törene katılarak, Devlet Bakanı Şimşek ve Merkez Bankası Durmuş Yılmaz ile sohbet etmişti.

Öte yandan TCMB Başkanı Durmuş Yılmaz, 2007 yılının, yükselen piyasalardaki en başarılı 5 Merkez Bankası Başkanı arasında gösterilmişti.

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları’nın resmi yayın organı olan “Yükselen Piyasalar” dergisi tarafından yapılan değerlendirmede, Durmuş Yılmaz ‘Başarılı Para Politikası’ nedeniyle, “Yükselen Avrupa Piyasalarının En Başarılı” Merkez Bankası Başkanı” ödülüne layık görüşmüştü.