BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  GÜNCEL

''Biz bir zamanlar ne millettik...''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Peygamber efendimizin Veda Hutbesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin özüdür" dedi.

Abone ol

Bakan Bayraktar, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Trabzon Belediyesi ile İl Müftülüğünün Meydan Parkı'nda düzenlediği etkinliğe katıldı.

Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Hazreti Muhammed'in doğumundan önce dünyanın karanlık bir dönemden geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kız çocuklarının diri diri kum çöllerine gömüldüğünü biliyoruz. O günler ne acı günlerdi. Daha sonra yüce insan ve yüce bir Peygamber geldi, dünyaya büyük ışık saçtı. Peygamber efendimizin her hareketi onur, her konuşması fazilet, her tavrı insanlığa adeta bir güneştir. Cenab-ı Allah'a ne kadar şükretsek yetmez ve azdır. Bizleri Müslüman olarak yarattı ve o güzel Peygamberin ümmeti olarak yaşıyoruz."

Dünyada her türlü icat ve buluşun Allah'tan geldiğini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:

BİZ BİR ZAMANLAR NE MİLLETTİK

"Peygamber efendimizin Veda Hutbesi'ni defalarca okumamız ve evimizin baş köşesine koymamız lazım. Peygamber efendimizin Veda Hutbesi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin özüdür. İnsanımıza ve kadınımıza verilen fazilet, demokrasi ve özgürlüktür.

Biz bir zamanlar ne millettik. Kanuni Sultan Süleyman bu topraklarda yaşamış ve valilik yapmış, 23,5 milyon kilometrekare toprağa ulaşmış. İslamiyet o zaman nüfus bakımından dünyanın en kalabalık ümmetiydi. Şimdi üçüncülüğe düştü ama Allah bize vaat ediyor, 'Mutlaka İslamiyet hükmünü tamamlayacaktır' diyor. Bizim gayret etmemiz lazım. Eğer elimizden geldiği kadar İslam'ı yaşamaya gayret edersek huzuru, mutluluğu ve kalkınmayı bize verecek. O bakımdan Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Trabzon Belediyesi mehter takımı konser verdi.

Bayraktar, daha sonra Vali Recep Kızılcık ile vatandaşlara pilav ve tatlı dağıttı.