BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.388,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

''Faşist yargı sistemi kurmaya çalışılıyor''

CHP Genel Başkan Yardımcısı bütün baroları ve demokratk örgütlenmeleri Adalet Bakanlığı darbesine karşı çıkmaya çağırdı

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Türkiye'deki bütün baroları ve demokratik örgütlenmeleri, Adalet Bakanlığı darbesine karşı çıkmaya çağırıyorum" dedi.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, Adalet Bakanlığının, İstanbul Barosu'nun gönderdiği, staj eğitimini tamamlayan 100 kadar avukatın ruhsatnamesi konusunda işlem yapmadığını ileri sürdü.

Tezcan, İstanbul Barosuna tahammül edemeyen hükümetin, 3 ay önce de bir darbeyle baroyu düşürmeye çalıştığını savunarak, ''Adalet Bakanlığının yaptığı bu işlem de hükümetin başlattığı darbeyi sonuçlandırmanın peşinde olduğunu göstermektedir'' ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosunda demokratik şekilde seçilmiş, görevini hakkıyla yerine getiren bir yönetim bulunduğunu ifade eden Tezcan, şunları kaydetti.

''İktidar güdümünde bir savunma yaratmaya çalışan hükümet faşist bir yargılama sistemini kurmaya çalışmaktadır. Avukatların meslek örgütleri bu konuda en önemli direnç noktasıdır. Bu direnci kırmaya çalışan zihniyet, Alman faşizminin avukatlara kontrol etmeye yönelik uygulamalarının bir benzerini 21.yüzyıl Türkiye'sinde yerleştirme çabasındadır.

Alman faşizmi duruşmalara kendi istediği avukatları sokmak isterdi. Şu anda yapılmak istenen de bundan farksızdır. Her alanda yandaş yaratmaya çalışan hükümet şimdi de baroları kendi güdümüne almak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'deki bütün baroları ve demokratik örgütlenmeleri Adalet Bakanlığı darbesine karşı çıkmaya çağırıyorum. Adalet Bakanlığının uyguladığı politikalar AKP iktidarının sonunu getirecek bir hırsın ifadesidir."