BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.392,45
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Birleşik-İş'ten pakete tepki

Birleşik KAMU-İŞ Başkanı Kütük: "Taslağın Anayasa olarak kabulünden sonra bağımsız yargıdan söz edilemez"

Abone ol

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, anayasa değişikliği paketinin kabulü halinde hiç kimsenin artık bağımsız yargıdan söz edemeyeceğini savundu.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Kütük, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişikliği paketinde toplumda genel kabul gören bazı düzenlemelere yer verilerek taslağın gizli gündeminin saklanmak istendiğini öne sürdü.

Açıklamasında, ''Hazırlanan bu taslağın bir cumhuriyet anayasası olması mümkün değildir. Taslağın anayasa olarak kabulü halinde hiç kimse artık bağımsız yargıdan söz edemez. Ülkede kuvvetler ayrılığı şeklinde bir sistem var olamaz'' görüşüne yer veren Kütük, bu taslağa karşı demokratik tepkileri göstereceklerini bildirdi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli de yazılı açıklamasında, ''Bünyesinde başta 12 Eylül darbecilerine yargı yolunu açan hüküm olmak üzere savunduğumuz değişiklik başlıkları da olmasına rağmen, topluma bütün olarak dayatılan değişiklik paketini reddediyoruz'' dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Vekili Saim Sezen de, yaptığı yazılı açıklamada, anayasa değişiklik önerilerinin hiçbirisinin halkın günlük yaşamını iyileştirmeye yönelik olmadığını ileri sürdü.

Saim Sezen, açıklamasında ''Öneriler halk için hiçbir öncelik taşımayan, temel hak ve özgürlüklerdeki kısıtlamaları ve sınırlamaları ortadan kaldırmayan, örgütlenme ve hak arama özgürlüklerini daha sınırlamaya çalışan, demokratik düzeni geliştirici ve genişletici nitelik taşımayan, bütün yetkiyi ve gücü bir kişide toplamayı amaçlayan önerilerdir'' değerlendirmesine yer verdi.