BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,67
ALTIN 2.405,72
HABER /  EKONOMİ

Tekel işçileri Saadet Partisi'ne koştu!

Tekel işçileri tarafından yürütülen eylemlere destek verdiği gerekçesiyle Tekel işçileri Saadet Partisi il başkanlığını ziyaret etti.

Abone ol

Tek Gıda-İş Sendikası öncülüğünde Saadet Partisi il başkanlığını ziyaret eden Tekel işçileri kendilerine verilen destekten dolayı teşekkürlerini ilettiler. Tek Gıda-İş Başkanı Mikdat Yoldaş ile birlikte gelen tekel işçilerini Saadet Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ahmet Işık tarafından karşıladı.

Tek Gıda-İş Başkanı Mikdat Yoldaş, yıllar önce tütüne getirilen kotaların bugünün işareti olduğunu ve bu gün işçilerin kapı dışarı edildiğini belirterek, kazanılmış haklarından vazgeçmeyeceklerini vurguladılar.
Saadet Partisi İl Başkanı Av. Mustafa Alkayış, Tekelde çalışan işçilere haksızlık yapıldığını ve özelleşmeden sonra işletmelerin satıldığını vurgulayarak, sosyal devlet ilkesinin çiğnendiğini söyledi.

Alkayış, "Bu kardeşlerimiz haksız bir şekilde sosyal hukuk devleti ilkesine yakışmayan ve birazda ceberut bir anlayışla tekel işçileri mağdur edildi. Saadet Partisi olarak tütüne duyarlı bir partiyiz. Bize göre Adıyaman'ın varlık sebebi zenginleşme sebebi, Adıyaman'ın her şeyi tütüne bağlıdır. Adıyaman geçmişte tütününe sahip çıkmış olabilseydi; tütüne gereken ilgiyi gösteriyor olabilseydi. Bugün bu sıkıntıların birçoğu olamayacaktı. Biz teşkilatımla buradan Ankara'ya giderek, işçilerimize destek olmaya çalıştık.

Ben hayatım boyunca bu kadar onurlu bu kadar sivil haysiyetli direniş hiç görmedim. Tekel işçileri haklarından vazgeçmedi. Hükümet bu süreci durdurdu ama sonuçlandırmadı" dedi.