BIST 10.479
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.422,63
HABER /  GÜNCEL

Kaymakamlara açılım dersi

Başbakan Erdoğan'dan kaymakamlara 'halktan kopmayın' mesajı. Açılıma dair uyarıları da vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan kaymakamlara nasihatlerde bulundu. Asık suratlı devlet imajının tarihe karıştığını belirten Erdoğan demokratik açılıma dair mesajlar da verdi: Güvenlik ve özgürlük dengesini adil şekilde gözetin. Özgürlükleri genişletici demokrasiyi yüceltici tavır sergileyin

Başbakan Erdoğan, Ankara'da, 94. Dönem Kaymakamlık Kursu'nun kapanışı ve kura çekim töreninde konuştu.

YOKSUNU GİYDİRİN

Vatandaş devleti vergi alan askere alan değil koruyan kollayan şefkat gösteren bir mekanizma olarak görmeli. Devletin sıcak eli benim kaymakam kardeşim olacak. Devletin asık suratını göstermek için değil merhametini göstermek için gidiyorsunuz. Benim vatandaşım gururludur yoksulluğunu gizler. Yoksulluğunu gizlemeyip geleni araştırın. Siz giydirecek karnını doyuracaksınız. İş imkanlarını siz bulacaksınız.

HALKTAN KOPMAYIN

Halktan kopuk idareci anlayışı artık çağın dışında kalmıştır. Milli birliğimizden başka ne düşünülebilir. Bu ülkede bunu istemekten başka ne talep edilebiliir. Birbirimizi severken ne makam ne de pul için değil sadece yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz. Sizler ayrımcılık yapamazsınız. Her bir vatandaş eşit haklara sahiptir.

ÖZGÜRLÜKLERİ GENİŞLETİN

Onların birinci vatandaş olduğunu hissettirecek olan bizzat sizler olacaksınız. Güvenlik ve özgürlük dengesini adil şekilde gözetin. Özgürlükleri genişletici demokrasiyi yüceltici tavır sergileyin. Yıllarca ötelenmiş insanları kazanabilirsek onların aiditiyetini pekiştirebilirsek Türkiye'nin kardeşliğini de pekiştirebiliriz.