BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.441,02
HABER /  GÜNCEL

Birand'dan şok MİT açıklaması

Mehmet Ali Birand, MİT soruşturmasıyla ilgili çak çarpıcı bir iddiada bulundu.

Abone ol

Savcılığın hangi nedenlerden ötürü bu adımı attığı sorusuna değerlendiren Kanal D Ana Haber sunucusu Mehmet Ali Birand soruşturmanın ayrıntılarını verdi.
 
Türkiye dün akşamdan bu yana Ankara’ya bomba gibi düşen gelişmelerle sarsılıyor. Peş peşe yaşanan gelişmeler kafaları karıştırdı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve emekli MİT görevlileri Emre Taner ve Afet Güneş’in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması Türkiye’yi sarstı.
 
Savcılığın hangi nedenlerden ötürü bu adımı attığı sorusuna değerlendiren Kanal D Ana Haber sunucusu Mehmet Ali Birand soruşturmanın ayrıntılarını verdi.
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve emekli MİT görevlileri Emre Taner ve Afet Güneş’in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılması değerlenirden Birand KCK içerisindeki MİT ajanlarının yasadışı eylemlere katıldığını iddia etti.
 
KCK İÇERİSİNDEKİ MİT ELEMANLARI
 
MİT’in KCK içerisinde eleman soktuğunu iddia eden Birand, bu elemanların bazı eylemlerde kullanıldığını anlattı. Ardından KCK içerisine yerleştirilmiş bazı MİT elemanlarının polis operasyonları ile yakalanmasının ardından MİT ve Emniyet karşı karşıya kaldı. İddialara göre MİT polis tarafından yakalanan bazı gizli elemanlarını alıp yurt dışına götürdü.
 
SANSASYONEL EYLEMLERDE MİT'İN DE DAHLİ VAR
 
Bir diğer çok konuşulan iddia ise örgütün gerçekleştirdiği sansasyonel eylemlerde MİT’in elemanlarının da dahli olduğu yönünde.