BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Meclis kürsüsünü işgal etti!

BDP'nin geçtiğimiz aylarda genel kurulu işgal eyleminin ardından şimdi de CHP iç tüzük geriliminden dolayı Meclis'i işgal eylemi yapıyor.

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, CHP milletvekilleri, TBMM İçtüzük değişikliğinin görüşmeleri sırasında Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in ikazına rağmen kürsüyü işgal etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Genel Kurulda, AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin grup önerilerinin ardından, görüşmeleri yarım kalan İçtüzük değişikliği teklifine geçildi.

CHP'li milletvekilleri, teklifin görüşmeleri başlamadan önce komisyon sıralarına oturdu. Bunun üzerine komisyon temsilcileri Bakanlar Kurulu sıralarında yer aldı.

YUMRUKLAR KONUŞTU!
TBMM'deki iç tüzük gerginliği tavan yaptı... CHP'li vekillerin işgal eyleminin ardından devam edilen görüşmelere sık sık ara verildi.

Gece 00.00 sularında oturumun kapanmasının ardından CHP'li ve AK Parti'li vekiller arasında yumrukların da konuştuğu kavga yaşandı. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Bu arada TBMM Genel Kuruluna da Cemil Çiçek başkanlık etti.

Muhalefet milletvekilleri, teklifin görüşülmesini eleştirdi. Bu sırada, CHP Milletvekilleri Komisyon sıralarından kalkarak, genel kurul kürsüsünü işgal etti.

TBMM Başkanı Çiçek, birleşime ara vererek, grup başkanvekillerini toplantıya çağırdı.

ÇİÇEK İSTİFA SLOGANLARI!

TBMM Genel Kurulunda, kürsü işgali eylemini sürdüren CHP'li milletvekilleri, ''Çiçek istifa'' diye slogan attı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekillerine ''Kürsünün işgal edildiği nerede bakidir? Bundan sonra kürsü işgal edeceksek, sorunları böyle çözeceksek, bu İçtüzük ne işe yarayacak?'' diye seslendi.

Grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantının ardından birleşimi açan TBMM Başkanı Çiçek, ''temel kanun'' olarak görüşülen teklifle ilgili soru-cevap kısmına geçeceklerini söyledi.

Çiçek, son oturumda soru için sisteme giren milletvekillerinin bulunduğunu ve bunların isimlerini okutacağını ifade etti. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, tepki göstererek, Başkanlık Divanının önüne gitti.

İŞGAL DEĞİL, ÖZGÜRLÜK HAREKETİ
Meclis'teki eylem için "Nereye kadar giderse devam edecek" diyen Kılıçdaroğlu, MİT yöneticilerinin ifadeye çağrılmasını da "sürpriz" olarak değerlendirdi. Haberle ilgili detaylı bilgi için TIKLAYIN!..

Yaptığının hukuki olmadığını iddia eden Vural'a Çiçek, CHP'lileri göstererek, ''Hukukun gereği heralde bu değil. Ben İçtüzüğün 68. maddesine göre ara vermedim'' dedi.

Katip üyenin soru sormak için sisteme girenlerin isimlerini okumaya başlaması üzerine, CHP'liler alkışlı protestolarını sürdürdü.

Çiçek, milletvekillerinden soru sormak isteyen varsa sisteme girmesini bir kez daha isteyerek, yoksa teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlandığına karar vereceğini dile getirdi. Bunun üzerine CHP milletvekilleri, ''Çiçek istifa'' diye slogan atmaya başladı.

Oktay Vural, TBMM İçtüzüğünün 68. maddesine göre Genel Kurulda birleşimin kapatılması gerektiğini iddia etmesi üzerine Çiçek, ''68. Madde kavgadan dolayıdır. Kavga mı var ortada?'' dedi. Çiçek, Vural'ı yerine oturmaya davet etti.

Teklifin tümü üzerinde soru soran olmadığını, bu nedenle teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Çiçek, maddelere geçilmesini oylamaya sundu.

Teklifin maddelerine geçilmesinin kabul edilmesinin ardından Çiçek, teklifin birinci bölümünün görüşülmesine başlandığını açıkladı.

''Birinci bölüm üzerinde söz isteyen var mı?'' diye soran Çiçek'e, Vural ve CHP'li milletvekilleri tepkilerini sürdürdü. Bunun üzerine Çiçek, şöyle devam etti:

''Kürsünün işgal edildiği nerede bakidir. Kürsü işgal edilerek sorun çözülebilir mi? Ben yapmıyorum, yapmak istemiyorum. Bu Meclis böyle bir işgali ne gördü ne de hak etti. Bunu doğru bulmuyorum. Bundan sonra kendi istediği olmayan kürsüyü işgal ederse, bu İçtüzük ne ifade edecek? '68. maddeyi uygulayın' diyorsunuz ama şu işgalin bana İçtüzükte bir maddesini gösterin. Şu görüntünün İçtüzükte bir maddesini gösterin. İçtüzükte şunun bir gerekçesini gösterin. Her istediği olmayan kürsü işgal edecekse, o zaman bu Meclis nasıl çalışacak? Bundan sonra kürsü işgal edeceksek, sorunları böyle çözeceksek, bu İçtüzük ne işe yarayacak, ben de onu soruyorum.''

Çiçek, CHP'lilerin slogan atmaya devam etmesi üzerine birleşime ara verdi.

Bu arada AK Partili milletvekilleri de CHP'li milletvekillerini yuhalayarak tepki gösterdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de kürsü işgalini sürdüren milletvekillerinin yanına giderek bir süre konuştu.