BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.440,82
HABER /  POLİTİKA

Meclis'te yumruk yumruğa kavga!

Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen iç tüzük görüşmelerinde CHP'li ve Ak Partili vekiller arasında kavga çıktı.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu'ndaki dün akşam gerçekleştirilen iç tüzük görüşmeleri son derece gergin geçti. CHP'li vekiller Meclis kürsüsünü işgal eylemi yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!..

Oturuma 5 kez ara veren Meclis Başkanı Cemil Çiçek, yaşanan gerginliği önleyemeyince oturumu kapatma kararı aldı.

Ancak bu durum gerginliğin daha da artmasına neden oldu. CHP'li ve Ak Partili millletvekilleri yumruk yumruğa kavga etti.

Galiz küfürlerin ve tekmelerin de kullanıldığı kavga yaklaşık 10 dakika sürdü. Kavganın bugüne kadar Meclis'te yaşanan en şiddetli kavgalardan biri olduğu belirtildi.

AK Parti'nin değişiklik teklifine muhalefet partileri karşı çıkmış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek gerginliği çözmek için biri geçtiğimiz günlerde biri de bugün olmak üzere grup başkanvekilleriyle iki kez biraraya gelmiş ancak sonuç alınamamıştı.

Kriz, muhalefetin, 'sesimiz kısılıyor' tepkisi gösterdiği, önergelerle ilgili konuşma sürelerini düzenleyen maddenin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında patlak verdi.

CHP'li vekiller, 'tarafsızlığını yitirdi' iddiasında bulundukları AK Partili Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın komisyon sıralarına oturmasına karşı çıktı ve komisyon sıraları işgal edildi. Bunun üzerine komisyon üyeleri de hükümet sıralarına oturdu.

Sorunun aşıldığı düşünülürken, açılan usül tartışmasıyla birlikte 70-80 kadar CHP'li vekil bu kez Meclis kürsüsünü işgal etti. Bunun gelişme üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek oturuma 10 dakika ara verdi.