BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.432,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül İstanbul adaylığını değerlendirdi

Gürsel Tekin'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı tartışmalarına Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katıldı

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için CHP kulislerinde adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, son günlerde kendisine rakip gösterilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'le ilgili değerlendirmede bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sarıgül, şunları söyledi: 

"Bu konuda görüş belirtmem doğru olmaz. Şu anda bir kurultay süreci yaşanıyor. Bir kere her Türk vatandaşı arzu ettiği her yere aday olabilir. Bu demokrasinin gereğidir. Aday olmak var, kazanmak var. Sosyal demokrasinin en büyük problemi aday olmak değil kazanmak.

Ben CHP'nin mektebinden geliyorum. Bütün kademelerde bulundum. Bize öğretilen bir şey vardı. Ankara'ya gelen İstanbul'a dönmez. Bir partinin, Ana Muhalafet Partisinin liderinin en büyük hedefi başbakan olmaktır. Genel başkan yardımısının hedefi de başbakan yardımcısı olmaktır. Hedef küçültmek değil, hedef büyümek lazımdır Her Türk vatandaşı aday olabilir. Ama Sarıgül'ün hedefi hedef büyütmektir. (Gürsel Tekin) Aday olursa hedef küçültür. 'Acaba iktidar umudu mu kayboldu' diye yurttaşlarda tedirginlik olur."