BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bir yılda üçüncü yangın

Burdur 80'inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'nda 1 yıl içinde üçüncü kez yangın çıktı. Yangın güçlükle söndürüldü.

Abone ol

Burdur'da Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı 80'inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. 4 katlı binanın 3'üncü katında çıkan yangın korkulu anlar yaşanmasına neden oldu. Yangın ihbarı ile birlikte boşaltılan yurda gelen Burdur Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı iki itfaiye ekibi, yangını söndürdü.

Yangında ölen ya da yaralanın olmazken, bu yangının yurt binasında 1 yıl içinde çıkan 3'üncü yangın olduğu belirtildi. Daha önce de birisi aynı odada diğeri bir alt katta olmak üzere yangın çıkmıştı.
Kız Yetiştirme Yurdu'na gelen Burdur Valisi İbrahim Özçimen, yangının çıktığı odada incelemelerde bulunurken sinir krizi geçiren kız öğrencileri teselli etti. Yurtta 1 yıl içinde çıkan 3'üncü yangın olduğuna dikkat çeken Vali Özçimen, "Emniyet olayla ilgili inceleme başlattı. Yangın nasıl çıktı ya da kimler tarafından çıkarıldı bu ortaya çıkacak. Buradaki tesellimiz hiçbir çocuğumuzun yaralanmaması. Diğer şeyler telafi edilebilir. Yangında iki yatak yanmış bunları telafi edeceğiz" dedi.