BIST 10.392
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.407,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sancaktepe'de sağlık taramaları sürüyor

Sancaktepe Belediyesi, geçen yıl yaptığı 19 mahallede yaptığı sağlık taraması çalışmasını, halktan gelen olumlu tepkileri göz önünde bulundurarak bu yılda başlattı.

Abone ol

Halka yönelik sağlık hizmetlerinin değişik alanlarda sürdürüleceğini belirten Belediye Başkanı İsmail Erdem, geçen yıl yapılan çalışmada 5.200 kişinin sağlık taramasından geçtiğini belirtti.

Başkan Erdem, yapılan hizmetlerin halkın ayağına giderek yürütülmesinin devlet halk bütünleşmesine katkısının büyük olacağını belirtti.

10 Mayıs–10 Haziran tarihleri arasında yapılacak sağlık taraması programındaki ekipte 4 hekim bulunuyor. Günlük hekim başı muayenenin 70 kişi olan çalışmada, laboratuvar ve röntgen cihazları desteği ile sağlık hizmetleri yürütülüyor.

Sancaktepe Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi sağlık ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmaya, 2 sağlık TIR’ı ve bir minibüs katlıyor. 09:00–17:00 saatlerinde yapılan çalışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Sağlık taramaları kapsamında; kalp damar hastalıkları risk taraması (AKŞ, kolesterol, trigliserid, HDL, LDL ölçümü), topuktan kemik yoğunluğu ölçümü, meme kanseri risk taraması ve 2-12 yaş çocuklarda parazit taramaları yapılıyor.

Yapılan sağlık taraması hakkında görüşlerini belirten Sancaktepeliler, Belediyenin çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.