BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir traktör kasası belgeyi neden imha etti!

Tümgeneral Mehmet Çörten'in emri ile imha edilen belgelerin mezarı açılan Albay Çillioğlu ile ilgili olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda Tümgeneral Mehmet Çörten'in sözlü emri ile imha edilen belgelerin mezarı açılan Albay Çillioğlu ile ilgili olduğu iddia edildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda şüpheli bir belge imha operasyonu gerçekleştiği ileri sürüldü. Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten'in gizlilik içerisinde yürüttüğü iddia edilen operasyonun 25 Mayıs tarihinde gerçekleştiği belirtildi.

Çörten'in gece yarısı aniden İzmir'e gelerek sabah saat 06:00'ya kadar yaklaşık bir traktör kasası evrakı imha ettirmesi anlamlı bulundu. Yazılı karar olmadan sadece sözlü emir ile gerçekleşen imha olayını Jandarma Genel Komutanlığı incelemeye aldı.

ÇİLLİOĞLU İDDİASI

Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten, 2002-2004 tarihleri arasında İzmir İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütmüştü. Tümgeneral Çörten'in adı ise son dönemde intihar ettiği iddia edilen ve yürütülen soruşturma çerçevesinde yeniden mezarı açılan Tunceli İl Jandarma Komutanı Kazım Çillioğlu'nun şüpheli ölümü nedeniyle gündeme gelmişti.

Kazım Çillioğlu'nun ölümü sonrasında lojmandaki evine ilk giren kişi olduğu bildirilen Çörten'in belgeleri neden imha ettiği ise anlaşılamadı. Albay Kazım Çillioğlu'nun dosyası kapsamında kabrinin açılması olayının hemen öncesine denk gelen belge imha operasyonu delilleri karartma ihtimalini gündeme getirdi.