BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu öyle bir sürpriz yapacak ki...

Kurultay çağrısı için hazırlıklarını tamamlayan CHP'li muhalifler'e Kılıçdaroğlu da sürprize hazırlanıyor.

Abone ol

CHP'de kurultay talebi için başlatılan çalışmada sona gelindi. Parti Meclisi'nin yenilenmesi için olağanüstü kurultay çağrısı yapacak Deniz Baykal ve Önder Sav'a Kılıçdaroğlu genel başkan seçimi resti çekmeye hazırlanıyor.

Kılıçdaroğlu kurultay için gerekli imzalar toplanırsa kurultay gündemine genel başkan seçimini de koyacak.

Kulislere yansıyan bilgilere göre Baykal ve Sav'a yakın isimler PM seçimi talep etmek için gerekli 651 imzayı toplamak için çalışmaları tamamladı. Hazırlanan kurultay çağrısı metninde anlaştığı iddia edilen ikili Çarşamba günü imzaları attırmaya başlayacak.

Ancak ikili bir genel başkanlık seçimi istemiyor. Sadece PM listesinin yenilenmesini talep ediyor. Hedeflerinde Gürsel Tekin, Sencer Ayata, Sezgin Tanrıkulu gibi isimler bulunuyor.

Ancak CHP lideri Kılıçdaroğlu genel başkan adayı bulunmayan muhalifleri delegelerden yeniden güvneoyu alarak sıkıştırmayı, sonrasında yapılacak PM listesini de bunun üzerine inşa etmeyi planlıyor.

Kılıçdaroğlu kurultay talebiyle ilgili değerlendirmesinde tabanın kendisine dönük sempati ve ilgisine de güvenerek, "İmzaları toplarlarsa çıkar yarışırız, hesabımızı veririz" demişti. 

TEKİN'İN ALTAN ÖYMEN KORKUSU

Kurultay çağrısı yapanların hedefindeki isim Gürsel Tekin muhalefet hareketini Altan Öymen'e yapılanlara benzetti. Tekin, "Klasik bir Altan Öymen modeli. Onu da öyle götürdüler. Ama örgütümüz, il delegelerimiz, parti tabanı buna izin vermeyecek, istemiyorlar da" dedi.

CHP'nin 1999 seçimlerinde baraj altında kalmasının ardından Genel Başkan Deniz Baykal istifa etmiş bu koltuğa Altan Öymen geçmişti. 15 ay bu koltukta kalabilen Öymen, PM'deki dengelerin değişmesi üzerine yeniden seçileceği düşüncesiyle kurultay kararı almış ancak kurultayda koltuğa yeniden Deniz Baykal oturmuştu.