BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Bir şampiyonun feryadı

Sinan Şamil Sam, neden Almanya'da boks yapmak zorunda olduğunu açıkladı

Abone ol

Dünya kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam, Türkiye'de yeteri kadar destek göremediği için Almanya'da boks yaptığını söyledi. Profesyonel boks yaşantısını Almanya'da sürdüren Sinan Şamil Sam, 10 Kasım Cuma günü Hamburg'da Hırvat kökenli Avustralya vatandaşı Bob Mirovic ile yapacağı karşılaşma öncesi menajeri Ahmet Öner ve sponsoru Saran Media'nın direktörü Selim Usta ile TSYD'nin Levent'teki merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de profesyonel boksun gelişmediğini ve bunun önündeki en önemli engelin finansman olduğunu dile getiren Sam, ''Türkiye'de yeterli ilgiyi göremediğim için Almanya'da bu sporu yapıyorum. Öte yandan kazandığım başarılara rağmen Türkiye'den şimdiye kadar hiçbir destek görmedim'' dedi. Sinan Şamil Sam, önümüzdeki yıl Türkiye'de bir maç yapmayı düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti: ''Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile görüştük. Karşılaşmanın yapılması için gerekli şartları kendisine bildirdik. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş da destekleyeceklerini belirtiler. 10 Kasımda Hamburg'da yapacağım maçtan sonra 1 Aralık'ta Avustralya'da düzenlenecek bir turnuvaya katılacağım. Daha sonra yapacağım ilk karşılaşmayı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum. Bu maç tahminen 2007 yılının mart ya da nisan ayında olacak.''

Saran Media Direktörü Selim Usta, Sam'a olan desteklerinin devam edeceğini belirterek, ''10 Kasım'da yapacağı karşılaşma öncesi moral ve motivasyonunu artırmak amacıyla kendisine bir Toyota Hilux marka otomobil hediye ediyoruz'' diye konuştu. Usta, otomobilin sembolik anahtarını Sinan Şamil Sam'a verdi.