BIST 10.276
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.409,07
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bir minibüçü eylemi de Şanlıurfa'da

Şanlıurfa Belediyesi tarafından uygulanmaya başlanan yeni ulaşım sistemi sancılı başladı.

Abone ol

Şanlurfa'da, bazı otobüslerin güzergahında yapılan değişiklik nedeniyle kooperatifler arasında taşlı sopalı kavgalar çıktı.

Bugün sabah İmam Keskin arabalarının Esentepe'ye gitmesini istemeyen diğer kooperatif üyeleri ile dolmuş şoförleri, taşlı sopalı birbirlerine girdi. Esentepe güzergahında seyir halinde iken taş yağmuruna tutulan İmam Keskin arabasında maddi hasar meydana geldi. Belediyenin kendisine vermiş olduğu yetki çerçevesinde Esentepe'ye giden aracın camları kırılırken kaportasında hasar oluştu.

Olayın büyümesi ile kontak kapatma eylemi başlatan otobüs şoförleri, otobüs duraklarında uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu. Alkışlar eşliğinde protesto eylemi başlatan kooperatif üyeleri ile bir gurup dolmuş şoförü, "Fakıbaba istifa, Emin İzol istifa, Nihat Çiftçi istifa" sloganları attı. Olay yerine gelen çok sayıda çevik kuvvet ekipleri, öfkeli dolmuş şoförlerini yatıştırmaya çalıştı. Henüz kontrol altına alınamayan olayda, bir dolmuş şoförü aracının önünde üzerine benzin dökerek kendini ve aracını yakmak istedi.

Emniyet güçlerinin müdahalesi ile baygınlık geçiren dolmuş şoförü, 112 sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Dolmuş şoförlerinin kontak kapatma eylemi devam ediyor.