BIST 10.159
DOLAR 32,25
EURO 35,20
ALTIN 2.475,64
HABER /  POLİTİKA

Bir Kamer Genç Meclis’e bedel!

Meclis'in en çok tartışma yaratan Milletvekili Kamer Genç yeni yasama döneminde de başrolde.

Abone ol

Anayasa değişikliği görüşmelerine damgasını vuran CHP’li Kamer Genç performansını yeni yasama sürecinde de devam ettiriyor. Önemli kanunların görüşülmeye başlandığı Meclis’te ki tartışmaların başrolünde yine Genç var.

İşte bir gün içinde Genç’in müdahaleleri ile yaşanan tartışmalar:

TBMM Genel Kurulunda, ''görevi kötüye kullanma'' suçuna ceza indirimi öngören ''Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi görüşülüyor. Teklifin 2. maddesi üzerinde verdiği önerge hakkında söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, milletvekillerinin; kendisinin ve ailesinin suçlarını, hırsızları affedeceğine dair yemin etmediğini ifade ederek, ''Buraya hırsızları, talan edenleri affetmeye mi geldik'' diye sordu.

Cumhuriyet tarihinin en karanlık, kimsenin cesaret dahi edemeyeceği bir kanun teklifi olduğunu öne süren Genç, ''Kaç tane AKP'li milletvekilinin bu kanundan mahkumiyet cezası var? Yiğitçe milletin karşısında konuşun, ikiyüzlülük yapıyorsunuz, gerçekleri saklıyorsunuz. Ne kadar kıyak madde'' diye konuştu.

BUNLARI SELAMLAYACAK DURUMDA DEĞİLİM

Genç'in konuşma süresinin dolması üzerine, birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener, sadece Genel Kurulu selamlamak üzere söz verdi. Genç ise ''Bunları selamlayacak durumda değilim'' dedi.

SORULARA DOĞRU DÜZGÜN CEVAP VERİN YAV...

Başbakan Yardımcısı Genel Kurul’da soruları yanıtladı. Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, ''Sorulara doğru düzgün cevap verin yav'' sözlerine ''Yav, yahu deme, konuşmana dikkat et. Burası TBMM, Sayın Başkan'a saygısızlık olur'' karşılığını verdi.

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Meral Akşener de Genç'i ve diğer CHP'li milletvekillerini laf atmamaları yönünde uyardı.

BİR ÖNCEKİ AKŞAM DA TARTIŞMA YAŞANDI

Bir önceki akşam yapılan tartışmalarda da Genç Arınç'a "vicdanın kabul ediyor mu?" diye laf atmış, Arınç da "Evet vicdanıma uygun. Sayın Genç bakıyorum belli bir saatte hazırlıklı geldi" yanıtı vermişti. Arınç'ın bu ifadeleri "içkili iması"nda bulunduğu yorumlarına neden oldu. Ancak Arınç bunu kastetmediğini söyledi.