BIST 10.158
DOLAR 32,37
EURO 34,69
ALTIN 2.397,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu da AK Parti'ye isim buldu

Zehir gibiydi Kılıçdaroğlu. Lafını esirgemedi yine. Erdoğan'ın CHP'ye isim bulmasına cevabı çok sert oldu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'in adı Wiki CHP olsun" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi: "CHP'den Sayın Başbakan'ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım. Bizim partimizin kurucuları liderleri belli."

Kemal Kılıçdaroğlu, partisine katılımlar nedeniyle İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, ülkeyi AK Parti iktidarından çok daha güzel yöneteceklerini iddia etti.

AĞZINI TEMİZLE

"CHP'in adı Wiki CHP olsun" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a şu sözlerle yanıt verdi:

"CHP'den Sayın Başbakan'ın söz etmesi için önce ağzını temizlemesi lazım. Bizim partimizin kurucuları liderleri belli. Mustafa Kemal'den başlıyor. İsmet İnönü ve Deniz Baykal'la sürüyor. Biz kendi ismimizle geçmişimizle sicilimizle onur duyan bir partiyiz. Her yerde bunu onurla söyleriz. Bize kimse 'adaletten kaçanlar partisi' demedi. Ama AKP adaletten kaçanlar partisi. AKP 'ağlatanlar ve kandıranlar partisi' diyorum. Milleti aldatıyor kandırıyor. Verdiği sözün arkasında durmuyor. Acil eylem planını ilk açıkladıklarında 'işsizlik sorunu çözeriz' demediler mi çözüldü mü?

Bu partiye güvenmeyeceksiniz. Dışı allanıp pullanıp içi felaket olan bir parti. Belgeye Başbakan yanıt verdi mi? Veremez. Seninle ilgili belge çık adam gibi cevap ver. Çünkü senin sicilin temiz değil. Bu ülkeyi yönetecek bir zatın geçmişinin temiz olması lazım. Geçmişi temiz olmayanlar ülkeyi yönetirlerse yolunu bulanlar partisi gibi olur. Onlar ülkeyi sağlıklı yönetmek için değil kendi yandaşlarını ve kendilerini zengin etmek için varlar. Biz bu ülkeyi çok daha güzel yöneteceğiz. Bizim felsefemizde vatandaşa hesap vermek boynumuzun borcudur. Kim ne sorarsa sorsun kıvırmayacağız hesap vereceğiz."

MEDYA BESLEME OLMAYACAK

AK Parti'nin kendi yandaş medyasını oluşturduğunu, bazı basın kuruluşlarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin asla ve asla eleştirilmediğini ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ne söylerse hepsinin manşetlere taşındığı medya düşünün. Bizim iktidarımızda asla yandaş medya kavramına izin veremeyeceğiz. Medya özgür olacak ama besleme olmayacak. Sayın Başbakan isterse, 'besleme medyadan' neyi anladığımızı anlatırız. Kime, hangi ihalenin verildiğini de belge belge ortaya koyarız. Bizim belgelerimiz sağlam belgelerdir ama Başbakan bunlara yaklaşamaz korkar, cesaret edemez.

NAMAZ KILARKEN KUL HAKKI YİYENLERİ DÜŞÜNDÜN MÜ?

Bayram namazını Selimiye Camisi'nde kılmıştı. camiyi açtın, yapılamayan işlerin parasını ödedin. Orada namaz kılarken kul hakkı yiyenleri düşündün mü? Başbakansın bir sor, bir ana muhalefet partisi lideri bunu niye söylüyor? Araştıramazlar çünkü yiyenler de yandaş. Her olayın üzerine gideceğiz ki AKP'yi hep beraber bulunduğu yerden demokratik yollarla aşağı indireceğiz."