BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  GÜNCEL

Bir gecede 13 bebek öldü

İzmir'de korkutan ölümler. 11 saatte tam 13 bebek öldü. Hastane yönetimi şaşkın, müfettişler harekete geçti.

Abone ol İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 13 bebek 11 saat içinde arka arkaya can verdi. Bebeklerin şok ölümüyle birlikte çocuk bölümü karantinaya alındı. Geride perişan aileler kaldı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, dün saat 20.00 ile bugün saat 07.00 arasında yenidoğan ünitesinde tedavi gören immatür ve prematüre bebeklerden 13'ünün yaşamını yitirdiği söylendi.

BEBEKLER MEZARDAN ÇIKARILACAK

Bebeklerin ölümüne yine hastane mikrobunun yolaçtığı tahmin ediliyor. İki üniversiteden uzmanlar ve hastane doktorları konuyla ilgili toplantı yapıyor.
Yeni doğan ünitesi de karantinaya alındı ve bölüme bebek kabul edilmiyor.
Toprağa verilen 5 bebek ise mezardan çıkarılarak incelemeye alınacak.

AİLELER ŞİKAYETÇİ OLDU

Bebeklerini kaybeden 10 ailenin emniyette ifadelerine başvuruldu. Ailelerden 5'i hastane hakkında şikayetçi oldu.

İkizlerinden birini kaybeden baba Musa Yaylak, ''Daha isimlerini bile koymamıştık. Ölüm nedeniyle ilgili önce bir şey söylemediler, sonra öğrendik ki hastane mikrobuymuş. Diğer bebeğim hastanede. Başka hastaneye götürmek istiyorum ama enfeksiyon nedeniyle kabul etmezler diye alamıyorum. Hayatından endişe ediyorum bebeğimin.''


''SON BEBEK ŞANSIMIZDI''

Aynı hastanede 17 günlük bebeklerini kaybettiklerini anlatan Suat Özcan da şunları söyledi: ''Eşim Habibe yüksek tansiyon hastası. Risk alarak hamile kalmıştı. 7 aylık hamileyken sezaryen ile doğum yaptı. Eşimin sağlık durumu nedeniyle bizim ilk ve son bebek şansımızdı. Nasıl böyle bir ihmal olabilir. Şikayetçiyiz.''

ADINI EYLÜL KOYACAKLARDI

10 günlük bebeği ölen anne Nazife Akman bebek eylül ayında doğduğu için adını Eylül koymayı planladıklarını belirterek, ''Bebeğimizin ciğerleri normal gelişmediği için hastanede tedavi görüyordu. Durumunu sormak için hastaneyi aradık, öldüğünü öğrendik. Çok üzgünüz'' dedi.