BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96
HABER /  MAGAZİN

Japonlar İlhan Mansız delisi

Japon yapımcılar, yeşil sahaların tanınmış futbolcusu İlhan Mansız'ın oynadığı diziye talip oldu.

Abone ol

Japon yapımcılar, yeşil sahaların tanınmış futbolcusu İlhan Mansız'ın TRT'de başrolünü oynadığı ''Dalgakıran'' dizisine talip oldu.

Alınan bilgiye göre, Japonya'da, 2002 Dünya Kupası sırasında başlayan Mansız hayranlığı devam ediyor. Bazı Japon yapımcıların, ünlü futbolcunun, bir balıkçıyı canlandırdığı ve geçenlerde TRT ekranlarında başlayan ''Dalgakıran'' adlı dizisini Japonya televizyonlarında göstermek istedikleri öğrenildi.

Teklifleri doğrulayan ''Dalgakıran'' dizisinin yapımcısı Nur Gürel, ''Dalgakıran'ın ilk yayınından sonra bazı Japon yapımcılar beni aradı, konuştuk. Şayet TRT de olumlu bir cevap verirse, neden olmasın?'' dedi.

İlhan Mansız'ın Japonya'daki hayran kitlesine dikkati çeken Gürel, ''Çok ciddi iş yaparlar. Zaten proje, doğru bir proje. Türk gelenek ve göreneklerine yakışır bir dizinin Japonya'da yayınlanmasından gurur duyarız'' yorumunda bulundu.

Mansız, bir dönem Japon birinci ligindeki bir takımda da oynamıştı.

''DALGAKIRAN''

Başrollerini Mansız ile Danimarka'nın eski Ankara Büyükelçisi'nin kızı model Eliza Hoppe'un paylaştığı dizide, geçirdiği kazadan etkilenerek maden mühendisliğini bırakıp Foça'da balıkçılık yapan ''Fırtına'' (İlhan Mansız) adlı gencin, bir kıza (Eliza Hoppe) aşkı anlatılıyor.

Senaryosunu Recep Sarı'nın kaleme aldığı, Orhan Kılıç ve Neşe Karataş'ın senaryo grubuna katkı sağladığı dizinin yönetmenliğini Gürsel Ateş üstlendi. Dizide, ''Kurtlar Vadisi''nde ''Testere Necmi'' adlı karakteri canlandıran Tarık Ünlüoğlu ile Gözde Türkyılmaz, Aslı Zen, Fatih Ayan, Gürkan Tavukçuoğlu, Anta Toros, Nurhayat Boz, Gülnihal Demir ve Orhan Kılıç rol alıyor.

Çekimlerine İstanbul'da başlanan, İzmir ve Foça'da sürdürülen dizi, 13 bölüm yayımlanacak.