BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,91
ALTIN 2.399,88
HABER /  GÜNCEL

Sapıklar okulları tercih ediyor!

Anneler babalar dikkat! Çocuklara zarar veren sapıkların hepsi yakalanmadı.Polis ve uzmanlar uyarıyor. Bu tip suçlular, okulların açılmasını fırsat görebilirler.

Abone ol

Polis ve adliye vakaları gösteriyor ki, 'sapıklar' özellikle okulların açılmasını fırsat bulup ava çıkıyor. Bu tip suçları işleyenlerin hepsi  yakalanamıyor. Mağdur çocukların suçlular hakkında ayrıntılı bilgi verememeleri nedeniyle robot resimleri net çizilemeyen birçok suçlu, kolu serbest aramızda dolaşıyor.

Habercocuk.com''da yayınlanan habere göre, bu tür suçlular özellikle çocukları ve okulları da mesken ediniyorlar. cinsel istismar konusundan deneyimli uzmanların ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan aşağıdaki uyarıları dikkate alın:

Tacizciler genellikle kılık değiştirerek ya da çocuklara hoşlanacakları hediyeler vererek kandırmayı tercih ederler. Tanımadığın biri sana çikolota, oyuncak, bisiklet gibi eşyaları vermek isteyebilir. Kabul etme ve hemen oradan uzaklaş.

Okul çıkışı evine kalabalık bir grupla birlikte gitmelisin.İstersen bir yetişkinin gözetiminde de evine gidebilirsin. Tehna ve işlek olmayan yolları asla kullanma.

Yanına yaklaşan ve adres sormaek isteyen araçlardan uzaklaş.

Okula gelip 'annenin bir yakınıyım bugün seni eve götüreceğim teklifini reddet. Hemen güvendiğin bir okul yetkilisinden yardım iste.

Bu tip kişiler bazen simitçi bazen üniforma giyerek güven duygusu oluşturmak sana para veya hediye verebilir. Kabul etme ve şüphelendiğin kişiler konusunda beni ve okul yetkililerini uyar.

Seni kandırmak için yardım hikayeleri uydurabilirler. 'Köpeğim kayboldu yardım edebilir misin birlikte arayalım' diyebilir.'Beni şu adrese götürebilir misin' ya da 'şu paketi taşımama yardımcı olabilir misin' teklifinde bulunabilirler. Asla kabul etme.

Yolda bir araba durup 'annen ya da baban kaza geçirdi seni hastaneye götüreceğim' ya da 'şu adresi bulmama yardımcı olabilir misin'' diyebilir. Asla inanma ve oradan uzaklaş.

Okulda pencereleri bulunmayan koridor ve alanlarda yalnız kalma. Soyunda odasında tek başına kalma.

Bu arada uzmanlar önemli bir hatırlatmada bulunuyor:

Çocuğunuzu 'korkutarak' ya da sık sık 'takip ederek' koruyamazsınız.

Öncelikle cinsel konularda yaşlarına uygun bilgiler verin. Ve sorularını 'ayıp' olarak nitelendirip iletişimi koparmayın.

Yakın akrabaları, öğretmenleri ve en yakın arkadaşların bile iznin olmadan mahrem yerlerine dokunamayacaklaını anlatın. 

Hayırlarına saygı duyun. 7 yaşından sonra odasına izin isteyerek girin. Bu tavrınız ,çocuğunuzda 'kimse bana istemediğim şekild davranamaz. Hayır dersen istemediğim bir davranışı sonlandırabilerim duygusu oluşturur. Ve kendisini bu şekilde koruyabileceğini öğrenir".
www.habercocuk.com