BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bir cahillik ederek istifa ettim

Eski Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Daha önce bir cahillik ederek istifa ettim. Ama önümüzdeki seçimlerde AK Parti’den kimi aday gö...

Abone ol

Eski Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, "Daha önce bir cahillik ederek istifa ettim. Ama önümüzdeki seçimlerde AK Parti’den kimi aday gösterirlerse göstersinler destekçisiyim" dedi.
Bir önceki dönemde Sinop Belediye Başkanlığı görevini yürütürken AK Parti’den istifasıyla gündeme gelen eski Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, bir kısmı yıkılarak mühürlenen ve geçen günlerde icra yoluyla satılan otelinin önünde basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında AK Parti’den istifasının büyük bir hata olduğunu yineleyen Yılmazer, "İstifamın sebebini şu ana kadar kimseye açıklamadım. Şu anda da açıklayamam. Ancak Sayın Başbakanımıza bunu anlatabilirim. 2007 yılında bir cahillik ettim. Milletvekili adayımız nedeni ile şu anda açıklamayacağım nedenlerden dolayı istifa etmek zorunda kaldım. Böyle bir başbakanın partisinden istifa etmek bize yakışmazdı. Neden istifa ettiğimi ne kamuoyuyla ne de basınla paylaşamadım. Bu gün yine paylaşamam. O günkü teşkilat başkanımız, şu anki bakanımız Sayın Hayati Yazıcı’yı aradım ve kendisine bazı şeylerden bahsettim. Ama her şeyi anlatamadım. Ama Sayın Başbakanıma anlatmaya hazırım" diye konuştu.
Yılmazer sözlerine şöyle devam etti: "Sinop’un 20 yıllık mutlaka ve mutlaka geleceğe dönük programını belirlememiz lazım. Bu 20 yıllık süreçte mutlaka ve mutlaka iktidarla yürümemiz gerekir. AK Parti’nin adayı kim olursa olsun ben ve ailem destekleyeceğiz. Bize Sayın Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan veya partimin sayın yetkilileri tarafından görev verilirse, başımızın gözümüzün üzerine, biz meydanlardayız. Bunun dışında benim adaylığım söz konusu değildir."
(İHA)