BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.506,03
HABER /  POLİTİKA

Bir an önce saraydan atılsın yargılansın

Gazeteci Levent Gültekin, seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik nefret söyleminin neden yanlış olduğunu yazdı

Abone ol

"AK Parti ile koalisyon olmaz", "Erdoğan saraydan atılsın yargılansın" söylemleri havada uçuşuyor. AK Parti'nin tek başına iktidarı kaybetmesinin ardından muhalefet çevrelerinin sert söylemi tartışma konusu oldu.

Diken.com.tr sitesi yazarlarından Levent Gültekin, Erdoğan karşıtlarının Erdoğan'ın değirmenine su taşıdığı görüşünde.  Koalisyon ve Erdoğan'ın konumuyla ilgili tartışmaları kaleme alan Gültekin, tartışmalara böyle katıldı:

“AK Parti ile kimse koalisyon kurmasın” deniliyor. Bunun neresi demokrasi ve barış çabalarına hizmet ediyor? Erdoğan’ın dilinden düşürmediği ‘biz ve onlar’ ayrımını beslemekten başka neye yarar?

Diğer taraftan bütün önceliğinizi aynen Erdoğan gibi zafer kazanmaya, karışışınızdakini ezmeye veriyorsunuz. “Bir an önce saraydan atılsın, yargılansın” diyor, ülkemizin içinde bulunduğu durumu görmezden geliyorsunuz.

Farkında mısınız bilmem ama mevcut tavırlarınızla Erdoğan’ın değirmenine su taşıyorsunuz. Çünkü siz, ‘biz ve onlar’ dediğinizde Erdoğan, ‘Bakın, benim şahsımda sizi yok etmek istiyorlar’ diyerek tabanını bir arada tutuyor.

AK PARTİ'DEN RAHATSIZ SEÇMENİ ERDOĞAN'IN YANINA İTİYORSUNUZ

En büyük yanlışınız şu: AK Parti, Erdoğan ve AK Parti seçmenini bir, aynı görüyorsunuz. Sanıyorsunuz ki AK Parti seçmeni Erdoğan’ı eleştirmiyor. Yolsuzluk iddialarından rahatsızlık duymuyor. Dinin siyaset malzemesi yapılmasından mahcup olmuyor.

AK Parti seçmenini tam teslimiyetçi, makarnaya tav olan insanlar olarak görmek bu ülkeyi tanımamaktır. Unutmayın ki AK Parti ne zaman ki demokrat, özgürlükçü çizgiye yöneldiyse oyunu artırdı. Ne zaman ki baskıcı ve çatışmacı bir çizgiye yöneldiyse oy kaybetti.

Elbette AK Parti seçmeni de bir bütün değil. Erdoğan’ı eleştiren de var ona razı olan da. Ülke gidişatından endişe duyan da var, bu tıkanıklığı aşmak için çabalayan da.

Fakat sizin bu hesapsız ve intikama dayalı tavrınız yüzünden AK Partililer Erdoğan’ın yanlışlarına karşı seslerini yükseltemiyorlar. Sizler ‘biz ve onlar’ dediğinizde AK Parti seçmeni ‘onlar’ın safında durmak zorunda kalıyor. Bunu göremiyor musunuz?

AK Parti içindeki gidişattan rahatsız seçmeni, Erdoğan’ın yanına itiyorsunuz.

'BİZ VE ONLAR' AYRIMINA SON VERİLMELİ

“Koalisyon kaostur” diyenlerle, “Ne olursa olsun AK Parti ile koalisyon olmaz, bizim önceliğimiz falancayı cezalandırmak” diyenler ne yazık ki aynı amaca hizmet ediyor.

Kaldı ki toplum zaten koalisyon kurmuş. Bu ülkede öyle yaşıyoruz.

Kimimizin dayısı, kimimizin babası, kimimizin amcası-halası, kimimizin kız kardeşi, kimimizin oğlu-kızı bu meclisteki partilerden birine oy verdi. Toplumdaki durum böyleyken, “Filan parti ile koalisyon olmaz” demek ‘düşman kardeşler’ politikası sürdürmektir."