BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bir adama 40 gün deli dersen

Adana'da, ‘Bir adama 40 gün deli dersen deli olur’ atasözü gerçek oldu. 42 yaşındaki Esafil Aktaş bakın neler söylüyor?

Abone ol

Adana’nın Kozan ilçesinde bir kişi çevresindekilerin kendisine 'deli' demeleri üzerine bunalıma girerek ilaç kullanmaya başladı.

İşsiz genç, "Ben deli değilim devletim bana iş versin, iş veremiyorsa beni malulen ekmeli etsin" dedi.

Varsaklar Mahallesinde tek katlı tek odalı bir evde tek başına yaşamını sürdüren 42 yaşındaki Esafil Aktaş, işten çıkartıldıktan sonra eşinden ayrıldığını yuvasının dağıldığını söyledi. Dr.Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Aktaş, "İşsiz kaldım çalışamadım. Eşimden ayrıldım kızımdan ayrıldım. Herkes benden bahsederken, "deli geldi deli gitti" diye konuşuyorlar. Ben deli değilim. Beni sürekli çevremdeki insanlar dışlıyor. Bu nedenle kendimi bir türlü toplayamadım. Hastanelerden rapor istedim bana rapor da vermiyorlar. Çalışmak istiyorum, iş istiyorum bana iş de vermiyorlar. Çok mağdur bir durumdayım. Eşimden ayrılalı 8 yıl oldu. Lise ikinci sınıfa giden bir kızım var. 2 yıldan bu yana bana kızımı göstermiyorlar. Yanına gidemiyorum. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istiyorum. Ya bana iş versinler ya da beni malulen emekli etsinler" dedi. 4 yıl sokaklarda yaşadığını, sokaklarda yatıp kalktığını anlatan Aktaş, "Devletimden para istemiyorum. Maddi bir şey istemiyorum, ben iş istiyorum. Devletim ya beni malulen emekli etsin ya da bana iş versinler. Bir işe girecek oluyorum kullandığım ilaçlardan dolayı beni işe almıyorlar çalıştırmıyorlar" diye konuştu.

1992 -1993 yılında askerdeyken başladığını söyleyen Aktaş; “Asker’de geceleri durmadan rüyamda kan görüyordum. Arkadaşlarımın vurulduğunu görüyordum yanımda da o dönem bir asker arkadaşım vuruldu. Arkadaşım vurulduktan sonra ben sürekli riya görmeye başladım. Askerden geldikten sonra da 5 yıl kendime gelemedim. Sonraları ilaç kullanmaya başladım.” diye konuştu.