BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,79
ALTIN 2.397,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de koç hediyeli kros yarışması

Bingöl'de gerçekleşen ilginç kros yarışmasında dereceye girenlere ödül olarak birer koç, keçi ve horoz verildi.

Abone ol

Bingöl'de faaliyet gösteren Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği (YİSTOD), Bingöl-Elazığ il sınırı Kuruca mevkisinde kalıntıları bulunan Urartu Yolu`nun karayolu müzesine dönüştürülmesi, Türkiye ve dünya çapında tanıtımının yapılması amacıyla ''Urartu yolunun korunması ve tanıtımı'' isimli bir proje hazırladı.

Avrupa Birliği Ulusal Ajans Gençlik Hibe Programları tarafından desteklenen proje kapsamında ''Urartu Yolu Şenliği ve Koşusu'' düzenlendi. Bingöl-Elazığ karayolunun 40. kilometresi Kuruca Geçidi
mevkiinde gerçekleşen şenliğe katılan vatandaşlar, davul-zurna eşliğinde halay çekerek eğlendi. Tarihi Urartu yolu kalıntılarında bin 500 metre kros yarışması yapıldı. Yarışmada Ahmet Hişan birinci, İhsan Kayırtar ikinci, Emrullah Ağralı da üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Ahmet Hişan'a ödül olarak verilen koç, Vali yardımcısı Aziz Aydın, ikinci olan İhsan Kayırtar'ın ödülü olan keçiyi Vali yardımcısı Arif Oltulu, üçüncü Emrullah Ağralı'nın horoz olan ödülü ise İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin
Boğatekin tarafından takdim edildi. Ödüllerin verilmesi sırasında vatandaşlar arasında gülüşmelerin olduğu gözlendi.


Yarışmada birinci Ahmet Hişan ilk defa böyle bir ödül aldığını belirterek, ''Daha önce yarışmalarda madalya verilirdi, şimdi ödül olarak bir koç aldım'' diyerek, duygularını dile getirdi.


YİSTOD Başkanı Mahmut Buyankara ise tarihi Urartu Yolu'nu tanıtmak ve dikkat çekmek için böyle bir yarışma düzenlediklerini söyledi. Yarışmaya büyük ilgi gösterildiğini anlatan Buyankara, şöyle konuştu:
''Bu yol Urartulardan kalma günümüzden bin 800 yıl öncesine ait bir yol. Bu yolun özelliği 5 metre genişliğinde, Van'dan Malatya'ya taşlarla döşenmiş bir yoldur. En iyi kalıntılarını Bingöl'ün Kuruca Geçidi'nde görmek mümkündür. Buradaki amacımız şenlikle ve yarışma ile bu yolu tanıtmaktır. Yarışmanın ilginç olması için farklı ödüller koyduk. Ayrıca bu yolun Karayolları müzesine dönüştürülmesini, korunması ve muhafaza edilmesini istiyoruz. Bu nedenle bin 500 metre kros yarışması düzenledik. Etkinliğin farklı olması için birince ödül olarak koç, ikinciye keçi, üçüncüye de horoz vermeye karar verdik.