BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl Belediyesinde bir yılın hesabı

Bingöl Belediye Başkanı görevde geçirdiğ ibir yılın bilançosunu çıkardı. 1 yılda 13 milyon lira borç ödeyen Başkanın hedefi büyük.

Abone ol

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, bir yılda 12 milyon lira borç ödediklerini belirterek, hedeflerinin yıllık belediye gelirlerini 30 milyon liraya çıkarmak olduğunu söyledi.

Bingöl Belediyesi'nin bir yıllık süre zarfında 12 milyon lira borç ödediğini belirten Başkan Atalay, toplam borçlarının ise 17 milyon 500 bin lira olduğunu ifade etti.

Borç ödeme konusunda yönetimin üstün bir performans sergilediğini ifade eden Atalay, 8 milyon lirası piyasaya, 4 milyon lirası da kamuya ödenen borcun aylık olarak 1 milyon liraya tekabül ettiğini ifade etti. 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle Bingöl Belediyesi'nin toplam gelirinin 26 milyon TL'yi bulduğunu belirten Atalay, yönetim olarak belediye gelirlerini arttıracak bazı yapılandırmalara gittiklerini açıkladı.

Atalay, belediyenin hacizlik bir durumunun olmadığını belirterek, "Belediyenin bütün borçları imkanlar dahilinde ödeniyor. Şu an itibariyle hacizlik bir durumumuz yok. Hizmet-İş Sendikası'na olan 600 bin liralık borcumuzu 240 bin liraya indirdik. Sendikayla yaptığımız anlaşma gereği 30 taksit şeklinde ödeme yapacağız. Belediyemizin öz gelirlerinde de önemli miktarda artış sağlandı. Önceden öz gelirden tahsil edilen para yüzde 20 civarındaydı. Şu anda yüzde 30'lara çıkardık. Bu yıl hedefimiz yüzde 40'a çıkarmaktır. Asıl hedefimiz ise öz gelirlerimizi yüzde 50'ye çıkarmaktır" dedi.

"YILLIK HEDEFİMİZ 30 MİLYON GELİR ELDE ETMEKTİR"
Belediye Başkanı Serdar Atalay, belediye gelirlerini yükseltmek için tüm imkanları zorladıklarını belirterek, 2011 yılında belediyenin yıllık gelirini 30 milyon liraya çıkarmak istediklerini söyledi. Atalay, "Bunu başaracağımıza inanıyorum. Hedefimize uygun hareket ediyoruz. Aylık 2-3 milyon tahsilat hedefimiz var. Gelirlerde meydana gelen artışlar hizmete yansıyor. 2009 Nisan ayı ile 2010 Nisan ayı arasında 110 bin metrekare asfalt, 4 bin 450 metrekare yol ve 9 bin 490 metrekare de kaldırım alanı ve kilitli taş döşedik. Bingöl-Muş karayolunda 7 bin metrekarelik bir çalışma yaptık. Ayrıca 145 bin metrekare yol stabilize edildi. Öte yandan Kürük içme suyunda ciddi oranda artış sağlayarak 355 litre su elde etmeye başladık. Yaptığımız iyileştirmelerle birlikte yaklaşık 60 litre artış sağlandı. Yeşil alan konusunda da önemli çalışmalar yaptık. Toplam 16 bin 300 metrekare alana toprak serilerek, 9 bin metrekare yeşil alan oluşturduk. Bu çalışmalarda 450 kilogram çim tohumu ve 2 bin 270 fidan dikildi" şeklinde konuştu.

"ASIL SIKINTIMIZ ALTYAPIDIR"
Bingöl'ün en önemli sorununun altyapı olduğunu belirten Belediye Başkanı Serdar Atalay, bu sıkıntıyı aşmak için hazırladıkları projenin merkezi hükümet tarafından karşılanacağını söyledi. Atalay, "Bizim asıl hedefimiz tabi ki altyapıdır. Bu sıkıntımızı sürekli gündemde tuttuk. Sayın Başbakanımıza altyapı ile ilgili sorunlarımızı anlattıktan sonra, merkezi hükümet tarafından sorunumuzun çözülmesi konusunda gerekli çalışmalar başlatıldı. Burada bizim için en önemli konulardan biri de daha önce talepte bulunduğumuz kredi mevzusudur. Hükümetin bu sorunumuzda bize yardımcı olması ile birlikte İller Bankası'ndan alacağımız 75 milyon TL'lik krediden de kurtulmuş olduk. Bu kredi bizim için çok büyük bir sıkıntı oluşturuyordu. Bizim altyaptı ve kanalizasyon projelerimiz hazır. Merkezi hükümet ödenek çıkarttığı gibi biz projelerimizi sunacağız. Kentsel Dönüşüm Programımız da tüm hızıyla sürüyor. Önümüzdeki hafta halkla görüşmelerimiz başlayacak. Bu konudaki önceliğimiz İnönü Mahallesi'nde bulunan ve ekonomik ömrünü dolduran 3 katlı konutlardır. Hak sahipleriyle mutabakat ne kadar hızlı sonuçlanırsa çalışmalar o denli hızlı olur. Mutabakat sağlarsak, bu bölgedeki tüm 3 katlı binaları yıkılarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte Kentsel Dönüşüm Projesi ile buralarda sosyal tesislerle birlikte yeni konutlar yapacağız" ifadelerini kullandı.